#

Черговий пішов: скандальному меру Гостомеля "шиють" кримінал

11.11.2021 17:35
Черговий пішов: скандальному меру Гостомеля "шиють" кримінал
Юрій Прилипко

Сьогодні, 11 листопада, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у корупції Гостомельському селищному голові Юрію Прилипку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Черговому чиновнику із Київщини повідомлено про підозру. Так у березні 2021 року на хабарі було спіймано голову Баришівської ОТГ Олександра Вареніченка. У травні 2021 року СБУ затримала голову Димерської ОТГ Володимира Підкурганного під час отримання хабара.

Цього разу про підозру в організації одержання хабара чиновником Міністерства оборони у сумі 20 тисяч доларів США було повідомлено Гостомельському селищному голові Юрію Прилипку. У пресслужбі зазначають:

Гостомельський селищний голова Київської області організував схему одержання начальником Центрального територіального управління капітального будівництва Міністерства оборони України неправомірної вигоди за підписання із суб’єктом господарювання договорів про будівництво. Йдеться про житлове будівництво на земельних ділянках, розташованих в смт Гостомель Київської області, що перебувають у віданні Міноборони, у тому числі на території військового містечка.

Начальника будівельного управління Міноборони разом із посередником було затримано 14 вересня після одержання коштів.

Прокурор Київської міської прокуратури вручив Гостомельському селищному голові повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу. Наразі слідство триває.

Санкція ч 3 ст 27  та ч 3 ст 368 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читати "Моя Київщина" у Telegram