#

ЧАЕС цьогоріч відвідали понад 100 000 туристів

02.11.2019 15:11
ЧАЕС цьогоріч відвідали понад 100 000 туристів
Чорнобиль після аварії на ЧАЕС

Від початку 2019 року Чорнобильську зону відчуження відвідали близько 107 000 осіб – у жовтні був встановлений рекорд

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення УЗВ" у Facebook.

Цього року зросла цікавість туристів до зони ЧАЕС. Стрімкий ріст відвідувань помітили ще навесні. Пов’язують "туристичний бум" із виходом серіалу НВО "Чорнобиль". Також відбулося спрощення процедури оформлення перепустки, а саме запровадження електронної перепустки, створення додаткової інфраструктури.

Майже 80% – закордонні гості. Великобританія, Польща, Німеччина та інші країни входять в ТОП за кількістю відвідувань Чорнобильської зони.

"За останні місяці ми відкрили нові маршрути, зокрема водні й повітряні, встановили інформаційні стенди на двох мовах, збільшили кількість гідів – це лише початок реалізації великої стратегії щодо розвитку зони відчуження на виконання указу Президента України про розвиток зони", — наголошує помічник директора ДП ЦОТІЗ Кирило Гарник.

Також нагадаємо, що туристи зможуть побачити кімнату контролю четвертого реактора, у якій і відбулись трагічні події, що призвели до вибуху на ЧАЕС.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: