#

У Київській ОДА зловили крупного хабарника

21.02.2019 09:12
У Київській ОДА зловили крупного хабарника
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 21 лютого, у прокуратурі повідомили про оголошення підозри заступнику директора – начальнику управління містобудування та архітектури Київської ОДА у вимаганні 80 тис грн хабара

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури міста Києва.

Київською місцевою прокуратурою № 6 спільно зі СВ Печерського УП ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження ГВ БКОЗ ГУ СБ України в м. Києві та Київській області повідомлено про підозру заступника директора – начальника управління містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації у зловживанні впливом.

Так посадовець отримав від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 80 тис. грн. за вплив на прийняття рішення про отримання позитивного висновку щодо матеріалів проекту землеустрою в межах Васильківського району Київської області. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 369-2 КК України.

Викриття підозрюваного відбулося в межах документування іншого злочину, а саме одержання хабара посадовцем Головного управління Держгеокадастру на Київщині.

На разі до Печерського районного суду м. Києва скеровано клопотання про обрання чиновнику Київської ОДА запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, що в.о. директора Департаменту архітектури та містобудування Київської ОДА значиться Дмитро Ликов, а заступником директора департаменту – начальником управління містобудівного кадастру є Василь Бабенюк.

Також нагадаємо, що 6 лютого було затримано посадовця Держгеокадастру під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 10 500 доларів США. За таку суму посадовець повинен був допомогти громадянину привласнити кадастрові номера земельних ділянок для рибогосподарських потреб.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: