#

Чиновника Миронівської РДА звільнили за корупцію

01.06.2018 13:45
Чиновника Миронівської РДА звільнили за корупцію

Сьогодні, 1 червня, у прокуратурі повідомили про звільнення начальника відділу з призначення соціальних виплат Управління соц захисту населення Миронівської РДА, яка призначала виплати своїм близьким

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Установлено, що начальник відділу з призначення соціальних виплат Управління соціального захисту населення Миронівської районної державної адміністрації, будучи особою, на яку поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», вчинила корупційні правопорушення.

Так, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави, начальник відділу Миронівської РДА не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів та розглядала заяви близької особи, за результатами чого приймала рішення про призначення їй компенсаційних виплат.

Уповноваженим суб’єктом складено два протоколи про вчинення начальником відділу Миронівської РДА адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст.172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) КУпАП.

Під час судового розгляду вказаного протоколу правопорушника визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, проте провадження по справі закрито у зв’язку із спливом строку накладення адміністративного стягнення.

Кагарлицькою місцевою прокуратурою з метою усунення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушень, пов’язаних з корупцією, внесено подання до Миронівської РДА у порядку статті 65 Закону України «Про запобігання корупції» щодо проведення службового розслідування, за результатами розгляду якого особу звільнено із займаної посади.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: