#

Чиновника виконкому Української міськради затримали за вимагання 30 тис доларів хабара

29.06.2018 06:22
Чиновника виконкому Української міськради затримали за вимагання 30 тис доларів хабара

27 червня силовики затримали начальника відділу архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Української міськради, який вимагав хабар 30 тис доларів США за прийняття рішення по будівництву ТРЦ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Військової прокуратури Центрального регіону України.

Установлено, що вказана посадова особа у період березня-травня 2018 року вимагала неправомірну вигоду в розмірі 30 тисяч доларів США. Саме таку суму підозрюваний вимагав за вплив на прийняття рішення директором одного з приватних підприємств про укладення з громадянином України договору суборенди земельної ділянки строком на 45 років, яка знаходиться в адміністративних межах міської ради міста Українка, для зведення на ній торгівельно-розважального комплексу.

Крім того, указаний посадовець обіцяв у подальшому здійснювати вплив на посадових осіб відділу архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Української міської ради з метою непроведення останніми перевірок дотримання норм містобудівного законодавства та забезпечення непритягнення до відповідальності громадянина України у випадку виявлення порушень під час проведення останнім підготовчих та будівельних робіт.

Частину неправомірної вигоди у розмірі 300 долларів США посадовець отримав 14 травня 2018 року, що задокументовано під час проведення негласними слідчих (розшукових) дій.

27 червня 2018 року вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України. Вживаються заходи щодо застосування відносно підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою та  відсторонення його від займаної посади.

Довідково:

• ч. 2 ст. 28 КК України, «Злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (дві або більше), які заздалегідь, тобто до початку злочину, домовилися про спільне його вчинення».

• ч. 3 ст.369-2 КК України, «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна».

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: