#

Чоловіка нардепа-мажоритарниці з Київщини арештували за запитом МВС Росії (ВІДЕО)

14.11.2019 12:26
Чоловіка нардепа-мажоритарниці з Київщини арештували за запитом МВС Росії (ВІДЕО)
Анна Скороход

Нардеп-мажоритарниця з Київщини від "Слуги народу" Анна Скороход звинувачує владу в затриманні свого чоловіка Олексія Алякіна через її голосування всупереч позиції фракції, а голова фракції звинувачує її в пропонуванні хабарів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українська правда".

"Сьогодні за мої політичні уподобання, мої політичні бачення й за те, що я не голосувала так, як мені вказувала фракція, за дорученням одного з замів (голови) Адміністрації президента, одного з замів генерального прокурора Каська… мого чоловіка було затримано незаконно", – заявила Скороход із трибуни Верховної Ради.

"Підставою стали мої голосування в залі, відстоювання державної власності ГТС, а також червона кнопка проти відкриття ринку землі", – стверджує вона.

Скороход додала: "Рішення про затримання незаконне. Підставою став запит Російської Федерації 2017 року. До цього ніяких не було питань, а тут після червоної кнопки іде затримання мого чоловіка".

"Я зараз звертаюся особисто до президента, ДБР та інших правоохоронних органів із проханням зупинити свавілля, яке ви робите", – сказала вона.

Читайте також: Як дружина біглого бізнесмена з Росії стала депутатом на окрузі Онищенка.

Скороход заявила, що коли під час виборів вони підтримували Володимира Зеленського, "ніхто не думав, що потім нас будуть ламати через коліно й діяти тими методами, які зараз роблять".

"Ще раз прошу президента Володимира Зеленського зробити доручення правоохоронним органам та припинити свавілля й тиск на мене та мою сім'ю", – підсумувала вона.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив після цього: "Шановні колеги, давайте будемо речі називати своїми іменами. Якщо ви зараз зайдете в Google і цивільного чоловіка пані Скороход загуглите просто – ви все зрозумієте. Ми як політична партія до цього не маємо жодного відношення. Ми зараз не знаємо, у чому справа".

"Але те, що пані Скороход неодноразово зверталася до народних депутатів і пропонувала грошову матеріальну допомогу – це є факт", – заявив Арахамія.

Також нагадаємо, що народний депутат від фракції "Слуга народу" Анна Скороход розплакалася через те, що на засіданні Верховної Ради їй відмовили розглянути правки до закону про ГТС.

Довідково:

Олексій Алякін був громадянином Росії, у 2013 році отримав українське громадянство, але на початку 2019 року це рішення скасували. Він – власник ТОВ "Будівельний комбінат "Прогрес", його пов'язують із російським олігархом Павлом Фуксом.

У 2013 році Алякін у РФ оголосив себе банкрутом. Його заборгованість перед кредиторами досягла суми в 500 млн рублів. У тому ж році Алякін виїхав із Росії до України й отримав українське громадянство. Заснував будівельну компанію "Прогрес Буд", зареєстровану в Борисполі.

У грудні 2015 року Тверський райсуд Москви санкціонував заочний арешт Алякіна за звинуваченням в організації розкрадання з банку "Пушкіно" близько 10 млрд рублів. 24 вересня 2015 року Алякіна оголосили у федеральний розшук у Росії, а 20 листопада того ж року його прізвище з'явилося в базі Інтерполу.

9 червня 2018 року Алякіна затримали співробітники Служби безпеки України на вимогу російських органів, він перебував під екстрадиційним арештом у СІЗО, але в листопаді 2018 року за станом здоров'я запобіжний захід йому змінили на домашній арешт.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: