#

Чорнобиль цього року відвідають понад 100 тисяч туристів

30.08.2019 08:32
Чорнобиль цього року відвідають понад 100 тисяч туристів
Остап Семерак біля четвертого енергоблоку ЧАЕС

Протягом 2019 року кількість туристів до Чорнобильської зони сягне рекордної за всі роки цифри – 100 тисяч осіб

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на інтерв’ю міністра екології Остапа Семерака  "Главкому".

За часів міністра екології Остапа Семерака було введено в експлуатацію новий безпечний саркофаг для четвертого енергоблоку ЧАЕС.

Кількість відвідувачів зони ЧАЕС у 2015 році складала всього вісім тисяч осіб.

 "У 2016 році я почав запроваджувати політику відкриття Чорнобильської зони. Унаслідок цього  у 2018 році кількість відвідувачів зросла до 75 тисяч. Серіал "Чорнобиль", безумовно, додав інтересу. Гадаю, що у 2019 році ми матимемо понад 100 тис. туристів" зауважив Остап Семерак.

Семерак зазначив, що міністерство за останні роки почало розвивати супутні послуги. Адже у 2015 році на території Чорнобильської зони не було навіть туалетів.

"Люди змушені були ходити в радіоактивний ліс! Пізніше це вирішили. Почали інвестувати гроші в заклади харчування: почала працювати їдальня на ЧАЕС, яку відкрили для відвідувачів станції, також приватна фірма відкрила кафе в орендованому приміщенні", розповів міністр.

Також Семерак акцентував на тому, що державне майно в Чорнобильській зоні почали брати в оренду. Адже раніше ніхто взагалі не думав, що в зоні можна розвивати бізнес, а не тримати її на державних дотаціях.

"Лише держпідприємство, яке забезпечує відвідування, у 2018 році заплатило в держбюджет кілька десятків мільйонів гривень", резюмував міністр екології.

Нагадаємо, що Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник для проведення екологічного моніторингу флори і фауни отримав квадрокоптер "DJI Mavic".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: