#

Чорнобильські вітри відступили від столиці

17.04.2020 05:30
Чорнобильські вітри відступили від столиці
Фото з мережі Інтернет

Учора, 16 квітня, крім пилової бурі до Києва дійшов дим від пожеж у Чорнобильській зоні, киянам ввечері сказали позачиняти вікна та залишатися вдома

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Big Kyiev".

Індекс повітря зашкалював – столиця стала найзабрудненішим містом у світі, але на ранок ситуація покращилась – вітри з зони ЧАЕС відступили. Зокрема, на сайті компанії IQ Air, яка займається приладами для вимірювання забруднення атмосфери і рішеннями з цього питання, ведеться постійний моніторинг якості повітря.

Станом на вечір 16 квітня індекс якості повітря в Києві становив 380 пунктів – це дуже високий рівень небезпеки, бо норма – до 50 пунктів. Був нестерпний запах гарі.

Дані IQ Air підтверджують і жителі Києва. Приміром, учора майже опівночі на Урлівській (район метро Осокорків та Позняків) бот AirVisual зафіксував індекс 367.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

На 7:00 17 квітня, Київ опустився на другу сходинку з показником 163 пункти, пропустивши вперед Китай.

Рівень забрудненості повітря в Києві можна також відстежити онлайн по районах за допомогою мапи SaveEcoBot. В столиці встановлено 106 станцій моніторингу, з яких працюють 55.

Наразі найважче дихати жителям Харьківського масиву, Позняків, Дарниці, Мінського масиву, району просп. Науки.

Зазначимо, як повідомив мер Києва Віталій Кличко, вночі спецавто «Київавтодору» мили столичні вулиці. Також він пообіцяв, що у зв’язку із задимленістю в місті, пов‘язаною із пожежами в зоні відчуження, вночі і наступними днями будуть збільшені маршрути і кількість поливо-мийної техніки на вулицях столиці.

Нагадаємо, що 16 квітня, слідчий Іванківського відділення поліції повідомив про підозру 37-річному чоловіку, який винен у пожежі в зоні відчуження.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: