#

Чорнобильський зоні не вистачає фахових екскурсоводів

10.03.2020 18:04
Чорнобильський зоні не вистачає фахових екскурсоводів
Фото з мережі Інтернет

Зона відчуження потребує нових професійних гідів через те, що кількість відвідувачів ЧАЄС щороку зростає на 40%, а в минулому році зросла аж на 80%

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Зоряний".

Екскурсовод у зоні відчуження  – нова формація роботи, не схожа на роботу екскурсовода в будь-якому іншому місці.  Про це заявили керівники зони відчуження і представники турагенств на прес-конференції в інформаційному агенстві "Інтерфакс-Україна" .

І ті і інші стверджують, що при дотриманні правил радіаційної безпеки та інструкцій з поводження в Чорнобильській зоні робота є абсолютно безпечною.

І керівники зони, і представники турагенств впевнені - саме від гіда залежить куди приїдуть іноземці – в країну що постраждала від чорнобильської аварії, чи в країну переможців чорнобильської трагедії.

"У кожного є особиста історія про Чорнобильську аварію. Залучати людей які брали участь в тих подіях і можуть передати свої знання і досвід гідам – дуже велика справа. Гіди – важливий елемент загальної схеми, адже супроводжують всі групи відвідувачів в Зоні відчуження і є каналом комунікації", - розповідає радник голови Держагентства з управління зоною відчуження Олег Насвіт.

Олег Насвіт впевнений, важливо щоб гіди надавали правдиву, коректну, науково-обгрунтовану інформацію в доступній формі. А ще в тому, що через те, що комунікація гідів Чорнобильської зони зазвичай відбувається з іноземцями, тому вони повинні постійно вдосконалювати свою іноземну мову та розвивати світогляд.

Саме тому в Україні мають намір відкрити "Чорнобильський інститут" який займатиметься підготовкою професійних гідів для зони відчуження.

Також нагдаємо, що нещодавно керівниця Chornobyl Guide School, голова ГО "Chornobyl NOW" Олена Фоміна розповіла, що впродовж 2020 року зону відчуження можуть відвідати до 200 тисяч туристів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: