#

ЦНАПи Київщини отримали планшети від французьких партнерів з Регіону Іль-де-Франс

27.03.2024 19:56
ЦНАПи Київщини отримали планшети від французьких партнерів з Регіону Іль-де-Франс
Фото з місця події

Центри надання адміністративних послуг Київщини отримали 222 планшети від французьких партнерів з Регіону Іль-де-Франс у рамках підписаного Меморандуму про співпрацю з Київською областю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Планшети допоможуть відвідувачам ЦНАПів із порушенням зору та слуху, зокрема, підключати відеозв’язок із перекладачем жестової мови, збільшувати тексти для кращої видимості, тощо.

ЦНАПи Київщини активно впроваджують принципи безбар’єрності. Під час заходу також обговорили подальше покращення доступності послуг, облаштування приміщень центрів з урахуванням потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, особливості обслуговування осіб з порушенням зору та слуху.  

У нараді взяли участь представники Центрів надання адміністративних послуг, Міністерства цифрової трансформації  України, департаменту економіки КОВА, Всеукраїнських організацій "Українське товариство сліпих" та "Українське товариство глухих".

Незважаючи на виклики зумовлені повномасштабним вторгненням рф на Київщині продовжується розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг. На сьогодні ЦНАПи створено в усіх 69 громадах Київської області. Забезпечення доступності різних видів послуг для мешканців Київщини є одним з пріоритетів для Київської ОДА та органів місцевого самоврядування. І ми вдячні нашим міжнародним партнерам за підтримку на цьому шляху

 – підкреслила під час наради заступниця голови КОДА Леся Карнаух.

Протягом 2023 року в області продовжувалось відновлення ЦНАП, які були зруйновані або пошкоджені внаслідок повномасштабного вторгнення. Так, за допомогою міжнародних партнерів (Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН), шведсько-українського проєкту PROSTO), за сприяння Міністерства цифрової трансформації та Київської обласної державної адміністрації було забезпечено модульними конструкціями та відкрито відновлені ЦНАПи Бородянської та Іванківської селищних рад, приміщення яких були зруйновані. 

Також торік громади отримали мобільні кейси та обладнання для оформлення і видачі паспортних документів. 17 ЦНАПів Київської області отримали комп’ютерну техніку та забезпечення від проєкту PROSTO "Підтримка доступності послуг в Україні". 

Нагадаємо, що за минулий рік ЦНАПи Київщини надали понад 1 млн послуг.


Читати "Моя Київщина" у Facebook