#

За минулий рік ЦНАПи Київщини надали понад 1 млн послуг

08.02.2024 17:30
За минулий рік ЦНАПи Київщини надали понад 1 млн послуг
Наталія Погребна

В усіх 69 громадах Київщини працюють Центри надання адміністративних послуг  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської ОВА.

Область виконала вимогу закону, покривши всю територію центрами надання адмінпослуг. Торік  розпочали роботу 5 ЦНАПів у громадах з населенням менше 10 тисяч мешканців: у Калинівській (Броварського району) селищній, Зазимській, Циблівській, Ковалівській, Пірнівській сільських громадах. Загалом у Київській області функціонує 225 точок доступу до адміністративних послуг. 

Під час брифінгу повідомила директорка департаменту економіки КОВА Наталія Погребна розповіла:

Протягом 2023 року продовжувалось відновлення ЦНАПів, які були зруйновані або пошкоджені внаслідок повномасштабного вторгнення рф на територію України. За допомогою міжнародних партнерів – ПРООН та шведсько-українського проєкту PROSTO за сприяння Міністерства цифрової трансформації та Київської обласної державної адміністрації було забезпечено модульними конструкціями та відкрито відновлені ЦНАПи Бородянської та Іванківської селищних рад, приміщення яких було зруйновано.

Також громади отримали мобільні кейси та обладнання для оформлення та видачі паспортних документів. Десять ЦНАПів Київщини отримали 121 зчитувач безконтактних ідентифікаційних карток, що дозволило покращити якість обслуговування населення та пришвидшити надання послуг.

Розвиток мережі продовжується і цьогоріч – минулого тижня відбулось урочисте відкриття Дія Центру у Медвинській сільській територіальній громаді. Медвинський Дія Центр став другим на території області. Також Дія Центр функціонує у Білогородській територіальній громаді

 – додала директорка департаменту економіки КОВА.

За 2023 рік ЦНАПи Київщини надали понад 1 млн. адміністративних послуг. Наразі  там можна отримати 564 види послуг, серед яких реєстрація місця проживання, державна реєстрація нерухомого майна, соціальні та паспортні послуги, комплексну послугу "єМалятко" та інші.

Велику увагу приділяють органи місцевого самоврядування запровадженню у ЦНАП послуг для ветеранів війни, учасників бойових дій, членів їх сімей та родин загиблих. Такі послуги вже запроваджено у 64 ЦНАПах, що становить близько 93 % від загальної кількості функціонуючих центрів. Надання відповідних послуг також запроваджено на 124 віддалених робочих місцях ЦНАПів

 – зазначила Наталія Погребна.

Протягом минулого року ЦНАПи надали близько 7 тисяч послуг ветеранам, членам їх сімей та родин загиблих. 

Нагадаємо, що ЦНАП Медвинської громади приєднався до мережі Дія.Центр.


Читати "Моя Київщина" у Telegram