#

Чорнобильська зона може стати місцем інновацій та екологічного лідерства

13.02.2024 20:05
Чорнобильська зона може стати місцем інновацій та екологічного лідерства
Фото з мережі Інтернет

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів представило основні положення Стратегії розвитку Зони відчуження до 2032 року, яку нещодавно схвалив Кабмін

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Урядовий портал. 

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець зауважив, що раніше не було стратегічного документа, який передбачав розвиток Зони відчуження .

Він необхідний для дієвих кроків та оновлення законодавства. Ми маємо створити нову історію Чорнобильської зони відчу ження. Десятки тисяч гектарів цієї території можуть стати місцем інновацій та екологічного лідерства

 - зазначив Стрілець.

Стратегія розвитку передбачає:

  • Відновлення Зони відчуження після деокупації, зокрема, розмінування. Наразі достеменно невідомо, який обсяг території забруднений вибухонебезпечними предметами.
  • Розвиток наукового потенціалу. У Чорнобилі пропонують зробити сучасний центр дослідження мирного атома, нових практик і рішень, розвитку наукової та дослідницької інфраструктури.
  • Розвиток відновлюваної енергетики.
  • Розвиток туристичної інфраструктури.
  • Розвиток Чорнобильського унікального біосферного заповідника - збереження природних комплексів Полісся, унікальних тварин і рослин.

Міністр зазначив, що екологічна безпека також є частиною реалізації української Формули миру в пункті про ядерну безпеку.

Нагадаємо, що Чорнобильську зону планують перетворити на територію безпечного відродження та розвитку.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: