#

Чорнобильський заповідник долучився до Глобальної інформаційної платформи даних із біорізноманіття

30.12.2020 14:30
Чорнобильський заповідник долучився до Глобальної інформаційної платформи даних із біорізноманіття
Фото з мережі Інтернет

У Глобальній інформаційній платформі даних із біорізноманіття опублікували два набори даних про біорізноманіття Чорнобильського заповідника

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Facebook.

GBIF –  міжнародна відкрита база обміну даними з біорізноманіття, яка дозволяє будь-якому користувачеві з будь-якої точки планети за допомогою мережі Інтернет отримати доступ до інформації стосовно розповсюдження видів, які живуть на Землі, незважаючи на віддаленість територій або кордони держав.

Зокрема, опубліковано два набори даних (датасети) про біорізноманіття Заповідника. Один датасет – про флору (1582 записи), другий – про фауну (483 записи).

Дані опубліковані англійською мовою, але у подальшому співробітники ЧРЕБЗ працюватимуть над їх українським варіантом.

За словами керівництва Чорнобильського заповідника, приєднання до GBIF є непересічною подією й, без перебільшення, перемогою, оскільки в цій базі поки зареєстровано лише 16 українських авторів даних із біорізноманіття, з них сім  – об’єкти природно-заповідного фонду України, зокрема  Чорнобильський заповідник.

Також нагадаємо, що 29 грудня, під час патрулювання Чорнобильської зони поліцейські виявили поблизу відселеного села Бенівка чоловіка, який поза межами контрольно-пропускних пунктів проник на заборонену територію.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: