#

Чорнобильський заповідник долучився до Міжнародного природного проєкту

29.12.2020 20:40
Чорнобильський заповідник долучився до Міжнародного природного проєкту
Фото з мережі інтернет

Стало відомо, що Чорнобильський біосферний заповідник долучився  до Глобальної інформаційної платформи даних з біорізноманіття – The Global Biodiversity Information Facility (GBIF: The Global Biodiversity Information Facility)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника у Facebook.

У повідомленні розповідають, що це їхня чергова переможна новина.

GBIF –  міжнародна відкрита база обміну даними з біорізноманіття, яка фінансується урядами країн учасників. Вона дозволяє будь-якому користувачеві, з будь-якої точки планети, за допомогою мережі Інтернет отримати доступ до інформації стосовно розповсюдження видів, які живуть на Землі, незважаючи на віддаленість територій або кордони держав, – пояснили у заповіднику.

У базі GBIF вже опубліковані набори даних, які називають датасети, про біорізноманіття Заповідника. Один датасет – про флору (1582 записи),  другий – про фауну (483 записи).

Нагадаємо, що дослідники у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику провели інтенсивний облік коней Пржевальського.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: