#

Чорнобильський заповідник позначили на мапі заповідників світу

11.12.2020 20:25
Чорнобильський заповідник позначили на мапі заповідників світу
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник додали до Бази природоохоронних територій світу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку " Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник" у Facebook.

Світова база даних про заповідні/природоохоронні території (The World Database on Protected Areas - WDPA) Protected Planet – найповніша глобальна база даних про наземні та морські заповідні території. Це спільний проєкт між Програмою ООН з охорони навколишнього середовища та Міжнародним союзом охорони природи (МСОП), яким керує Всесвітній центр моніторингу заповідання природоохоронної програми ООН (UNEP-WCMC) UN Environment Programme World Conservation Monitoring Centre у співпраці з урядами, неурядовими організаціями та  науковими установами. Внесення Чорнобильського заповідника в цю Базу - надзвичайно важлива подія не лише для Заповідника, а й усієї України.

Дякуємо за допомогу пані Cristina Lázaro - співробітниці Програми Заповідання територій та акваторій, Всесвітній центр моніторингу заповідання природоохоронної програми ООН (Associate Programme Officer, Conserving Land and Seascapes Programme, UN Environment Programme World Conservation Monitoring Centre), Олесі Петрович  - головному спеціалісту департаменту природно-заповідного фонду Міндовкілля та заступнику міністра, - йдеться у повідомленні.

Також нагадаємо, що Асамблея донорів Рахунку ядерної безпеки відзначила прогрес реалізації проектів на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС.

Читати "Моя Київщина" у Telegram