#

COVID-19 у Вишневому: мешканці ізольованого гуртожитку скаржаться на брак продуктів

22.04.2020 11:49
COVID-19 у Вишневому: мешканці ізольованого гуртожитку скаржаться на брак продуктів
Фото з місця події

Мешканці приватного гуртожитку у Вишневому скаржаться на брак комунікації із посадовцями, адже досі не знають, як довго триватиме їхній карантин

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ТСН".

COVID-19 виявили тут щонайменше у 37 людей, зокрема, і дітей. Перша смерть від коронавірусу настала ще 14 квітня. Проте, місцеві кажуть, їх не попередили. Санацію приміщення не проводили, а експрестести почали робити лише після другої смерті та ізолювали один блок.

Станом на ранок 22 квітня заходи безпеки навколо гуртожитку залишаються надсуворими – чергують нацгвардійці та поліція. За загороджувальну стрічку не пускають нікого, окрім спеціальних працівників, на поверхах проводять дезінфекцію.

Мешканці гуртожитку скаржаться на брак гуманітарної допомоги. Всі продукти та ліки забезпечують лише волонтери, спецоперація стала випадковістю, тому люди підготуватись не встигли. Волонтери кажуть, що від влади допомоги наразі не надходило.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Місцева влада ще нічим не допомогла, ані продуктами, ані іншими необхідними засобами. Сподіваюсь, що допомогу нададуть, адже фактично весь гуртожиток зараз перебуває на ізоляції. Тобто, всі мешканці потребують продуктів харчування", – повідомила волонтерка Людмила Мартиненко.

Наразі коментар місцевої влади щодо цієї ситуації очікується, а також очікується інформація щодо того, скільки на сьогодні є інфікованих в будівлі, адже напередодні зразки для ПЛР-тестів відібрали в усіх мешканців. На 3 та 8 поверхах на сьогодні не дозволено пересування взагалі, а для решти – неможна виходити з будівлі, однак люди і самі дотримуються карантину.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: