#

ДБР оголосило підозри чиновникам з Броварщини, які наживалися на ветеранах

14.01.2022 18:40
ДБР оголосило підозри чиновникам з Броварщини, які наживалися на ветеранах
Фото з місця події

Державне бюро розслідувань повідомило про підозри посадовцям, які наживалися на військовослужбовцях, що отримали поранення під час бойових дій 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ДБР.

Слідчі ТУ ДБР Києва повідомили про підозри організатору злочинної групи та його прибічникам за фактами одержання хабарів від поранених на фронті військовослужбовців.

У липні 2021 року ДБР викрило діяльність ОЗГ у складі:

  • організатора - Голови міжрайонної Броварської медико-соціальної експертної комісії,
  • двох прибічників - колишнього начальника медичної служби військової частини, якого звільнили за хабарництво, та цивільної особи.

Вони брали гроші у військовослужбовців ЗСУ та інших учасників ООС, щоб оформити інвалідність та заради визначення зв'язку поранення або каліцтва отриманих під час бойових дій та проходження служби.

Посадовці отримали 21 тис. доларів США. Найближчим часом обвинувальний акт буде направлено до суду. За ч. 3 ст. 28, та ч. 3 ст. 368 КК України підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що оперуповноважений Управління боротьби з наркозлочинністю в Київській області та його спільник  за 8 тис. доларів США обіцяли підслідному допомогти уникнути в’язниці.

Читати "Моя Київщина" у Facebook