#

ДБР проводило обшуки у "Київоблгазі"

03.06.2021 16:58
ДБР проводило обшуки у "Київоблгазі"
Фото з місця події

Сьогодні, 3 червня,  Державне бюро розслідувань влаштувало обшуки в Міністерстві енергетики, НКРЕКП та 37 операторах газорозподільних систем

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на"ДБР".

У повідомлені йдеться, що справа стосується можливого нанесення збитків на загальну суму 1,488 млрд гривень внаслідок безоплатної передачі в користування державним майном посадовцями колишнього Міненерговугілля.

На сайті ДБР зауважується:

21 лютого 2017 року постановою Кабінету Міністрів України "Про забезпечення ефективного використання газорозподільних систем або їх складових" було затверджено типовий договір експлуатації газорозподільних систем. Документ передбачає щорічну оплату за експлуатацію державного майна. Зокрема, до державного бюджету має перераховуватись 10% від залишкової вартості. Однак у 2017 році тодішні посадовці Міненерговугілля у змові з "обл-, міськгазами" уклали з 37 приватними операторами договори, у яких передбачено безоплатне користування державним майном".

Слідчі зауважили, що внаслідок таких дій за три роки набігло майже півтора мільярда гривень збитків.

На кінець наголошується, що наразі досудове розслідування триває, перевіряються на причетність до вчинення злочину службові особи Міненерговугілля та керівники операторів газорозподільних систем та їх кінцеві бенефіціарні власники.

Нагадаємо, що 27 травня співробітники ДБР викликали на допит посадовців Білоцерківської міської ради, які можуть бути причетні до корупційних діянь навколо купівлі будівлі ЦНАПу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook