#

Делегація зі Стамбульського університету відвідала Вишгородщину

21.06.2018 11:38
Делегація зі Стамбульського університету відвідала Вишгородщину

Учора, 20 червня, до Вишгородської районної державної адміністрації завітала делегація зі Стамбульського університету

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу КОДА.

Участь у зустрічі взяли голова Вишгородської РДА Вячеслав Савенок, заступник голови адміністрації Марина Мельник, керівник апарату адміністрації Вікторія Потапенко, начальник управління економіки адміністрації Світлана Гаврилова, головний лікар КЗ «Вишгородський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Морозова, директор Вишгородської центральної районної бібліотеки Марина Березинець, представники Національної академії державного управління при Президентові України.

У своєму зверненні до гостей Вячеслав Савенок зазначив, що Вишгород та Турецьку Республіку   зв’язують не лише культурні, а й бізнесові зв’язки. Наразі з турецькими партнерами розглядається можливість будівництва на території Вишгородського району сучасного сміттєпереробного заводу, також активна  співпраця ведеться в галузі сільського господарства. Голова адміністрації, зазначив, що цей приїзд є підтвердження спільної роботи, та побажав плідного спілкування учасникам заходу.

У ході знайомства студентам були презентовані теми «Вишгородщина історична спадщина – Київської області», «Основні пам’ятки Вишгородщини, «Структура публічної влади у Вишгородському районі», «Програма розвитку Вишгородського району Київської області» та «Основні аспекти реформування Вишгородського району». Особливо турецьких студентів зацікавив процес децентралізації, який активно відбувається в нашій країні, та впровадження ініціативи Президента «Сільська медицина на селі», яка почала реалізовуватися з Вишгородського району.

Для більш детального ознайомлення з історією та культурною спадщино Вишгородський історико-культурний заповідник підготував експозицію.

По завершенню заняття учасники делегації вирушили у захопливу екскурсію Вишгородським районом.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: