#

Деолігархізація в дії: власника Київоблгазу Фірташа "вибивають" із титанового бізнесу

05.08.2021 08:30
Деолігархізація в дії: власника Київоблгазу Фірташа "вибивають" із титанового бізнесу
Дмитро Фірташ

Стало відомо, що Господарський суд Запорізької області повернув у власність держави Запорізький титано-магнієвий комбінат

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "ЦЕНЗОР. НЕТ".

Зауважується, що аналогічне рішення суд вже виносив у липні 2018 року, його законність підтвердив суд апеляційної інстанції. Проте Верховний суд, частково задовольнивши касаційну скаргу компанії "Толексіс Трейдинг Лімітед" (Кіпр), направив справу на новий розгляд. Саме в межах цього нового розгляду суд ухвалив нинішнє рішення.

За даними правоохоронців, в 2013 році Фонд держмайна уклав з офшорною компанією "Толексіс Трейдинг Лімітед" (Кіпр), яка входить до групи компаній DF Group, договір про ТОВ "ЗТМК". Цьому ТОВ передали майновий комплекс комбінату.

Попри те, що частка держави в ТОВ "ЗТМК" становить 51% (контрольний пакет), фактично підприємство було передано в управління наближеному до інвестора менеджменту. Цей менеджмент витратив більшість залучених інвестицій, виводячи їх з України на рахунки офшорних фірм.

Нагадаємо, що 14 липня Верховна Рада у другому читанні прийняла Закон України "Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ і забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: