#

Депутат облради Тарас Костін після програшу виборів мера отримує зарплату від міста Переяслава

20.03.2021 13:30
Депутат облради Тарас Костін після програшу виборів мера отримує зарплату від міста Переяслава
Тарас Костін

Нещодавно на восьмій сесії міської ради Переяслава депутати проголосували за виплату колишньому меру Тарасові Костіну середньомісячної зарплатні, за півроку посадовець отримає майже 305 тис грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Інформатор".

Колишній міський голова Переяслава Тарас Костін скористався своїм правом на одержання протягом щонайбільше пів року (або до моменту офіційного працевлаштування) середньомісячної заробітної плати, відповідно до ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад" та ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні".

За це проголосували 16 депутатів із 21 присутнього: невиплата була б порушенням закону, що Костін міг оскаржити в суді. Однак на восьмому сесійному засіданні 18 березня, на якому, власне, й прийняли це рішення теперішній голова міськради В'ячеслав Саулко зазначив, що середньомісячна зарплата мала б бути майже вдвічі вищою.

Згідно з рішенням міської ради Тарас Костін отримуватиме щомісяця 50770,56 грн. За півроку сума складе 304623,36 грн. Це питання розглядалося ще на п’ятій сесії наприкінці минулого року. Тоді депутати вирішили звернутися за роз’ясненням до Міністерства соціальної політики щодо правомірності такої виплати.

Відповідь, яку ми отримали від Міністерства, носить абсолютно рекомендований характер. Від колишнього міського голови є відповідна довідка про те, що його посада в ТОВ “Кобзар” зайнята і він не може працевлаштуватися. Мої цифри дещо відрізняються від тих, за якими ми приймаємо рішення. За останні два роки у міського голови середньомісячна зарплата складала близько 54 тис грн. Але чомусь за два останні місяці роботи (жовтень та листопад) зарплата складала 109 тис та 98 тис. Якщо дивитися в положення про середньомісячну зарплату, то вона вираховується за останні два місяці, - сказав депутатам Вячеслав Саулко.

Після прийнятого рішення у соцмережах розпочалося активне обговорення цієї теми. Переяславці обурені, не розуміючи, за що Тарас Костін отримуватиме гроші з їхніх же податків.

Також нагадаємо, що директор Переяславської лікарні Лариса Кузьменчук розповіла, що за минулу добу, 17 березня, від ковіду в місті померли дві жінки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: