#

Депутат Обухівської райради займається бізнесом з прибутком у 200 тис грн на день

27.02.2019 16:47
Депутат Обухівської райради займається бізнесом з прибутком у 200 тис грн на день
Лариса Іллєнко

Депутата Обухівської райради і одночасно гендиректора відомого Київського заводу "АТЕК" Ларису Ільєнко небезпідставно підозрюють в створенні цілого ряду фірм з незаконного видобутку піску в прибережній зоні Дніпра від Козина до Обухова

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Антикор".

Ще кілька років тому за фактом незаконного видобутку піску було відкрито ряд кримінальних проваджень, в яких фігурували фірми, афільовані з Ларисою Ільєнко. Сьогодні ряд ЗМІ знову піднімає це питання, оскільки з кожним роком збиток, нанесений природі від незаконного видобутку піску, збільшується з кожним весняним паводком. Крім того, невирішеним виявилося питання про притягнення пані Ільєнко до відповідальності за напад на журналістів, погрози застосування насильства по відношенню до співробітників ЗМІ і перешкоджання журналістській діяльності.

Всі вищезгадані факти мали місце, коли журналісти спільно з активістами, влаштували рейди вздовж узбережжя Дніпра від Києва до Обухова з метою виявлення місць незаконного видобутку піску. Саме в одному з таких нелегальних кар'єрів і сталося зіткнення з погрозами.

Коли журналісти і прибулі за викликом співробітники поліції намагалися пройти на територію незаконного кар'єра, щоб зупинити розграбування надр, туди ж "по дзвінку" примчала і пані Ільєнко.  

Коли активісти і журналісти, запідозривши видобувачів піску в незаконній діяльності, вирішили законними методами призупинити роботу техніки, один з "решал", з якими прибула пані Ільєнко, накинувся на них з криком: "Зараз приїде охорона і всіх вас перестріляє!"

Напевно, тоді мова йшла про охорону заводу "АТЕК", де Лариса Ільєнко побудувала кар’єру від начальника охорони до гендиректора.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація, що пісок добувається в Обухівському районі нелегально. Але пані Ільєнко, нібито, не має до видобутку ніякого відношення. Вивозили пісок її фірми, але видобутком займалися інші.

Ця інформація з'явилася вже в 2018 році після серії гучних скандалів з побиттям журналістів на інших незаконних піщаних кар'єрах. Як потім з'ясувалося, ці кар'єри належать "конкурентам" пані Ільєнко по нелегальному бізнесу. Але ж це зовсім не означає, що організаторам злочинного бізнесу повинні зійти з рук загрози журналістам фізичною розправою.

Сьогодні журналісти чекають результатів розслідування кримінальних проваджень. Але справа всіляко гальмується, адже у пані Ільєнко є родич в СБУ, проте інформація про нього засекречена.

Крім того, незаконний видобуток піску приносить, за приблизними підрахунками, 200 тис грн доходу в день. Такої суми достатньо, щоб підкупами саботувати розслідування на всіх можливих рівнях, що, з урахуванням нинішньої бюрократії і плутанини, так перевантаженості правоохоронних органів, швидше за все, і робиться.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: