#

Депутата Київської облради від Радикальної партії затримали на хабарі в розмірі 5 тис доларів (ФОТО)

08.04.2019 19:48
Депутата Київської облради від Радикальної партії затримали на хабарі в розмірі 5 тис доларів (ФОТО)
Олександр Мефодій

Сьогодні, 8 квітня, правоохоронці затримали депутата Київської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Олександра Мефодія, який отримав 5 тис доларів США від підприємця за вплив на співробітника поліції

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київщини, депутат обласної ради вимагав та отримав хабар у розмірі 5 тис доларів США за вплив на начальника слідчого відділу ГУНП одного з районів з метою повернення вантажного автомобіля, який є речовим доказом у кримінальному провадженні.

Співробітниками ДБР під час досудового розслідування було встановлено, що за вказану суму депутат обласної ради обіцяв приватному підприємцю, використовуючи своє службове становище, вплинути на працівників правоохоронних органів, аби ті не перешкоджали підприємцю займатися діяльністю, що стосується деревообробної галузі.

"Посадову особу затримано за оперативного супроводження Управління захисту економіки в Київській області Департаменту захисту економіки Нацполіції в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України безпосередньо під час отримання неправомірної вигоди", - повідомили у ДБР.

Слідчими теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, здійснюється досудове розслідування за частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою Київської області спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Варто додати, що Олександр Мефодій став депутатом Київської обласної ради після того, як у трагічній ДТП поблизу Білої Церкви у червні 2017 року загинув його попередник Олександр Панченко.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: