#

Депутати Білоцерківської міської ради вирішують долю ТЕЦ (ВІДЕО)

29.07.2023 12:30
Депутати Білоцерківської міської ради вирішують долю ТЕЦ (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

У Білій Церкві відбулося позачергове засідання міської ради, на якому розглянули майже 115 питань

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на відео у Youtube.

Одним із перших питань, яке викликало особливий інтерес, було звернення до Національного банку України щодо придбання Білоцерківської ТЕЦ, розташованої на масиві Незалежності, у комунальну власність міста. Автором ініціативи виступив Геннадій Дикий.

Це питання раніше було закрите від громадськості та преси, щоб уникнути публічного обговорення голосування та того, як депутати проголосували за цю ініціативу. Також, не були названі прізвища людей, які стоять за цим рішенням, та їх мотивація. Тим не менше, під час дискусії стало зрозуміло, що це питання не вирішиться на користь громадських інтересів.

Перед прийняттям рішення відбулася дискусія між очільником громади та народним депутатом Миколою Бабенком. Звідки стає зрозумілим, що тут не все так заради громадських інтересів.

Депутат Бабенко зазначив, що дане рішення не буде мати ніяких правових наслідків:

Національний банк буде діяти в межах та відповідності до діючого законодавства, і якщо ситуація дійсно дійде до продажу ТЕЦ, то Національний банк буде керуватися діючим законодавством у цьому питанні. Звернення Білоцерківської міської ради на це не матиме ніякого чи будь-якого впливу. Однак, єдиним правовим наслідком, який може виникнути внаслідок даного звернення, буде, на моє переконання, порушення кримінальних справ у зв'язку з підкупом депутатів.

Згідно з його заявою, ім'я людини, яка є зацікавленою у зверненні, вже було названо у довідці прем'єр-міністру України.

На сесії також розглянули питання, що стосуються інфраструктури та соціальних потреб міста. Зокрема, міська рада затвердила допомогу від держави на суму майже 48 мільйонів 110 тисяч гривень для компенсації військовим за придбання житла.

Нагадаємо, що сьогодні вирішуватиметься питання передачі Білоцерківської ТЕЦ на баланс міста.



Читати "Моя Київщина" у Telegram