#

Депутати Білоцерківської міськради проголосували земельні питання попри заборону прокуратури (ВІДЕО)

14.03.2020 15:23
Депутати Білоцерківської міськради проголосували земельні питання попри заборону прокуратури (ВІДЕО)
Білоцерківська міська рада

Учора, 13 березня, у Білій Церкві новопризначений голова земельної комісії Віталій Підопригора сказав, що місцева прокуратура перевищує службові повноваження, і після цього депутати розглянули земельні питання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Без Табу".

На позаминулій сесії міської ради депутати вчергове винесли на розгляд блок земельних питань. Запрошений заступник міського прокурора звернувся до депутатів і повідомив, що дані рішення приймати не можна, оскільки розслідується корупційна схема. Вона полягає в тому, що певні особи незаконним шляхом оформлюють МАФи на орендованих земельних ділянках міста 1991-им роком, відтак мають право на приватизацію землі під своїми МАФами. Посадовець закликав не голосувати дані питання, щоб не ускладнювати процес слідства.

Попри це, новопризначений голова земельної комісії Віталій Підопригора запропонував депутатам звернутися до ГПУ та НАБУ зі скаргою на місцеву прокуратуру, яка нібито перевищує службові повноваження і втручається в справи місцевого органу влади. А після цього більшість депутатів прийняла позитивне рішення щодо згаданих ділянок.

На вчорашній сесії навіть відбувся скандал, коли міський голова завищеним тоном назвав дані питання "шкурними", а свободівець Вадим Кошель закликав не голосувати "сумнівні" рішення, після чого в палких суперечках рішення протягнули, подолавши вето. Окрім зауважень щодо порушених червоних ліній, на які вказувало управління архітектури та містобудування, а також зауважень прокуратури згаданих вище, депутати проігнорували законодавство щодо пам’яток історичного значення і віддали землю під вежею Шухова. Варто зазначити, що депутати не вперше приймають незаконні земельні рішення, а начальник земельного управління Усенко Олег Петрович вперто не знаходить зауважень щодо порушення законодавства.

Народний Герой України Юрій Москаленко також просить білоцерківців звернути увагу на це голосування їхніх обранців.

"Білоцерківці, зверніть увагу!!! Депутати Білоцерківської міської ради сприяють розкраданню майна громади або привласнюють його собі!!!", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Також нагадаємо, що на Білоцерківщині знайшли спалену автівку дотла, а її власник зник.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: