#

Депутати Ірпінської міської ради проти створення Гостомельської ОТГ

31.01.2020 06:17
Депутати Ірпінської міської ради проти створення Гостомельської ОТГ
Фото з місця події

Учора, 30 січня, депутати Ірпінської міської ради не підтримали рішення про створення Гостомельської ОТГ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Гостомельської селищної ради.

У черговий раз, Ірпінська міська рада завадила Гостомелю відокремитись та створити Гостомельську ОТГ.

Як повідомляється, звернення депутатів ІМР щодо недопущення прийняття проекту постанови про зміни в адміністративно-територіальному устрої Київської області, зміну і встановлення меж Києво-Святошинського, Бородянського районів, міста Ірпінь та селища Гостомель Київської області, не матиме впливу для прийняття рішення депутатами ВРУ стосовно Гостомеля, але очевидний факт, як Ірпінь не хоче давати свободу податковому донору, представники громади котрого разом з депутатами прийшли в сесійну залу, щоб в черговий раз заявити про своє волевиявлення, котре було ухвалено ще в 2015 році.

Не дослухалися депутати ІМР й до аргументів селищного голови щодо необхідності створення ОТГ, і як нинішня підпорядкованість ІМР негативно позначається на розвитку Гостомеля.

"Особливо абсурдним є прагнення Ірпінської міської ради створити об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром в Ірпені, залишивши в її складі селище Гостомель, адже Гостомельська селищна об’єднана територіальна громада є створеною, згідно рішення Київської обласної ради ще з 13 серпня 2015 року. Селище міського типу Гостомель є найбільш економічно та соціально розвинутим населеним пунктом Ірпінського регіону та має неабиякий ресурс подальшого розвитку: на території селища знаходяться потужні підприємства, добре знані не тільки в Україні, а й у всьому світі (ДП "Антонов", ПрАТ "Гостомельський склозавод "Ветропак", ДП "Кюне і Нагель", ТОВ "Юнілівер Україна" та інші), - зазначає Прилипко. - Податкові надходження від вказаних великих платників податків селища є важливою складовою формування фінансового потенціалу міста Ірпінь. При цьому одним із найбільш бюджетоформуючих податків є податок на доходи фізичних осіб, адже він посідає друге місце після ПДВ за сумою податкових надходжень до бюджету. Зокрема за 2020 рік надходження до міського бюджету міста Ірпеня від платників податків селища Гостомель становлять 165143013, 24 грн з яких на розвиток селища владою Ірпеня було повернуто лише 7712793, 00 грн., а не 32 млн грн, як вказано в зверненні. Тобто, місто Ірпінь розвиває свою соціальну сферу та інфраструктуру за рахунок працюючого населення суміжних населених пунктів, таких як Гостомель, Ворзель та Коцюбинське".

Також він зазначив, що Гостомельська селищна об’єднана територіальна громада є спроможною та відповідає перспективному плану формування територій громад Київської області, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України №1206-р від 18.11.2015 року.

"З огляду на вищенаведене, зазначені дії Ірпінської міської ради суперечать основним засадам та принципам децентралізації, а також свідчать про очевидну неповагу до волевиявлення мешканців селища Гостомель, сіл Горенка, Мощун та Озера на створення об’єднаної територіальної громади", - підсумував селищний голова.

Нагадаємо, що мешканці Гостомеля незадоволенні, тим що біля їх домівок розпочали будівництво супермаркету.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: