#

Депутати Київоблради виконали мрію дівчинки з великим серцем та надзвичайним талантом (ФОТО)

04.09.2023 18:30
Депутати Київоблради виконали мрію дівчинки з великим серцем та надзвичайним талантом (ФОТО)
Фото з місця події

Депутати Київської обласної ради здійснили мрію дівчинки з особливими потребами та великим серцем

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київоблради.

Ця історія про дівчинку з неймовірним серцем і надзвичайною вольовою силою. Її назвали Богданою Фірсовою, і їй всього 17 років. На перший погляд, вона здається як будь-яка інша підліток свого віку. Але за цим звичайним обличчям і тинейджерськими мріями приховується неймовірна історія відваги, роботи та патріотизму, яка вразила увесь депутатський корпус Київської обласної ради.

Богдана народилася з вродженими вадами здоров'я, що робить її життя більш важким і вимагає постійного догляду та підтримки. Незважаючи на це, вона не тільки долає всі труднощі, але також дарує світу свою творчість та незвичайний патріотизм.

Мешкає дівчинка разом із мамою Людмилою Михайлівною у с.Бзів Баришівської громади на Броварщині.

Мама заслуговує на особливу шану, адже не опустила руки і повсякчас шукала можливості допомогти дитині. Коли дівчинці виповнилося 5 років, почала з нею займатись квілінгом -  вчила створювати композиції з тонких паперових смужок методом скручування у спіралі. Це було важливо для розвитку дитини і моторики її рук.

А з 8-ми років Богдана вже почала виготовляти такі вироби як, мило, заколочки, обручі, малювала картини за номерами та створювала полотна алмазною вишивкою. Так, Богдана стала активною майстринею з хенд-мейду, а ще аматоркою-художницею.

З початком військових дій на Київщині, дівчинка ще більше стала майструвати та брати участь у різних ярмарках, благодійних заходах.

Вперше вона долучилася до безстрокової акції "Обміняй мистецтво на мир", потім - "Кулінар-Фест". Щороку презентує свої роботи на фестивалі художньої творчості "Повір у себе", бере участь практично у всіх масових заходах місцевого та обласного рівня.

Там вона свої вироби продає, а всі отримані кошти перераховує нашим захисникам! І наразі загальна сума її донатів на підтримку ЗСУ сягає понад 30 тисяч гривень.

Бійці неодноразово дякували особисто Богданці за обереги, підтримку, творчість та любов до України.

Київській обласній раді роботи Богдани Фірсової показала директор КЗ КОР "Київський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи" Олена Завальська, яка й розповіла про талановиту дівчинку зі щирою душею. Особливо усіх вразили чудові прикраси у вигляді колосків з українською символікою, які депутати облради одягли  під час минулого засіданя сесії.

Щоб здійснити мрію Богдани про сучасний ноутбук для навчання, керівництвом облради та депутатським корпусом було зібрано кошти.

Днями заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова та обласні депутати Сергій Потрясаєв і Олег Косташ завітали додому до Богданки. Для неї це була велика несподіванка і сюрприз.  Вони і вручили дівчинці новенький ноутбук та все необхідне до нього. А ще - солодощі, квіти та гроші.

Доєдналися також до гостей з облради перший заступник голови Баришівської селищної ради Володимир Коцюрбій та начальник відділу культури та туризму селищної ради Людмила Бабич, які подарували Богдані набір для творчості.  

Неймовірні емоції були у всіх. Адже щастя в очах дитини, то найбільше багатство у світі. А щирість і бажання допомогти – одні з найпрекрасніших проявів людської душі, що йдуть від серця.

Нагадаємо, що дрони, старлінки, генератори: Бучанська громада відправила допомогу на фронт.


Читати "Моя Київщина" у Telegram