#

Депутати міськради звернулися до Зеленського з проханням залишити Фастів районним центром

07.08.2019 08:38
Депутати міськради звернулися до Зеленського з проханням залишити Фастів районним центром
Фото з мережі Інтернет

Тиждень тому, 1 серпня, депутати Фастівської міської ради під час засідання позачергової сесії прийняли рішення звернутися до вищих органів влади, а саме: Президента України, Верховної ради, Кабінету міністрів і голови Київської облдержадміністрації, з проханням утворити район з адміністративним центром у місті Фастів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Газета "НАШ ГОРОДОК" (Фастов)" у Facebook.

Варто нагадати, що в Україні продовжується реформа децентралізації, яка передбачає укрупнення існуючих районів, збільшення повноважень влади місцевого рівня і зменшення ролі таких елементів, як райдержадміністрації. Про це нещодавно розповів глава штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко. Районні державні адміністрації, за словами Корнієнка, замінять префектури, "які будуть слідкувати за законністю рішень місцевих рад". В Україні планується залишити 100 районів, зараз їх 490.

На даний час розроблено декілька варіантів проекту адміністративно-територіального устрою Київської області. Вони передбачають, що Фастів увійде у склад Васильківського району з центром у Василькові. Тому депутати міськради просять більш ґрунтовно опрацювати це питання з врахуванням потреб мешканців Фастівщини і вказують на ті факти, що Фастів є промисловим та культурним центром, потужним залізничним вузлом та має достатній потенціал для функціонування як районний адміністративний центр. Також в 60-кілометровій зоні доступності нашого міста проживає понад 200 тис. чоловік, що цілком відповідає вимогам Методичних рекомендацій щодо критеріїв формування адміністративно-територіальних одиниць районного рівня, розроблених Міністерством регіонального розвитку.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: