#

Депутати у Баришівці не зуміли розірвати договір з екологічно небезпечним підприємством (ФОТО, ВІДЕО)

21.08.2019 11:20
Депутати у Баришівці не зуміли розірвати договір з екологічно небезпечним підприємством (ФОТО, ВІДЕО)
Засідання Баришівської селищної ради

Учора, 20 серпня, на засіданні Баришівської селищної ради розглядалося питання про розірвання договору з підприємством "Екосистем Груп", яке займається упорядкуванням сміттєзвалища

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина", частина депутатів вимагала розірвати договір зі скандальним підприємством через захоронення київських відходів у селищі Баришівка.

Перед депутатським корпусом та активом громади виступив депутат селищної ради Олександр Широкий. Він продемонстрував відео, де зафіксовано рух вантажівки селищем до сміттєзвалища, а також надав достовірні докази того, що сміття було привезене зі столиці. Він також додав, що було зібрано понад 400 підписів від підписів від жителів смт Баришівка про направлення скарг та електронних петицій до Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної екологічної інспекції столичного  округу, ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

Депутатам та активістам директор ТОВ "Екосистем Груп" Олександр Калюжний пояснював, що завозиться скоп для пересипки сміття та звинувачував, що йому не дають спокійно працювати.

"Договір про співпрацю юридично оформлений безграмотно, розмитий, немає чіткої відповідальності та окреслених зобов’язань ТОВ "Екосистем груп". Також шокує те, що депутатам на обговорення проект договору був наданий один, а голова підписав зовсім інший. Нашими руками, життям та здоров’ям нас та наших дітей хтось заробляє гроші. Давайте згадаємо, як завозилося львівське сміття. Ми точно знаємо, що в травні 2019 року було завезено декілька вантажівок трупів ВРХ та боєнських відходів. Є достовірна інформація, що майже щоночі завозилося до десяти вантажівок сміття", - говорить Олександр Широкий.

Після промови питання про розірвання договору між селищною радою та ТОВ "Екосистем груп" було поставлено на голосування, проте 15 депутатів утрималися. Як наслідок, 14 депутатів проголосували "за", 2 - "проти", рішення не прийнято.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: