#

Цирк від "Нових облич": в Ірпені під ширмою водогону забудують черговий парк (ФОТО)

15.06.2018 16:51
Цирк від "Нових облич": в Ірпені під ширмою водогону забудують черговий парк (ФОТО)

Нещодавно в парку Стельмаха, що по вул. Северинівській в Ірпені точилися гарячі дебати стосовно наміру розмістити в тут водоносну свердловину

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт "Наша версія".

У її необхідності саме у цьому місці (в середній частині парку неподалік дороги) прибула переконувати людей нечисельна делегація з «Ірпіньводоканалу» на чолі з директором цього КП Олександром Маркушиним, депутатом від партії «Нові обличчя».

Депутат від цього округу Лаврентій Кухалейшвілі наполягав на тому, аби свердловина була не в цьому місці, а на окраїні парку, ближче до приватного сектора, проблемами якого начебто різко почала перейматися нинішня влада. Лаврентій Кухалейшвілі, як і більшість з понад півсотні присутніх на зібранні людей, не безпідставно вважали, що свердловина в цьому місці – лише привід загородити частину парку, аби розпочати там забудову.

Маркушин переконував усіх, що він не забудовник, і ніякого будівництва, окрім водоносної свердловини, тут не буде. Втім йому мало хто вірив. До того ж інші фактори також наштовхують на думку, що водоносна свердловина – лише привід розпочати забудову й цього парку. Адже він був роздерибанений ще за Бондаря на ділянки під індивідуальне житлове будівництво. Навпроти через дорогу у такий спосіб вже кілька років винищили парк, звівши на його місці цілий житловий квартал. Наразі по деяких ділянках парку Стельмаха проходять судові справи.

На звітному зібранні Олександр Маркушин пообіцяв, що власник приватної ділянки 10 соток на наступній сесії Ірпіньради віддасть її у власність міста, спеціально, аби там КП «Ірпіньводоканал» зміг пробити свердловину. Цікава мотивація власника ділянки – начебто передати її просто так місту. Інша версія виглядає більш реалістичною. Формальні власники усіх ділянок в парку Стельмаха – підставні особи одного забудовника, який вирішив розпочати забудову цієї частини незайманої природи з водоносної свердловини, яка насправді потрібна буде для водопостачання планованого нового житлового масиву, а не приватного сектору неподалік, проблемами якого несподівано різко начебто заходилася перейматися нинішня влада.

Присутні на зібранні жителі Ірпеня запитували у працівників «Водоканалу» про відповідну дозвільну документацію. «Буде через два місяці, але бурити свердловину розпочнемо вже скоро», – говорили представники КП «Ірпіньводоканал». Мовляв, так поспішаємо забезпечити приватний сектор, який потерпає від нестачі води, що ладні знехтувати усіма юридичними формальностями.

Проте, такі аргументи мало переконали присутніх на зборах людей, які давно вже зневірилися в обіцянках та запевняннях нинішньої поки що влади. Знаковий момент.

Представник влади – депутат від «Нових облич» і директор «Водоканалу» Олександр Маркушин запропонував людям проголосувати хто «за» чи «проти» свердловини у цьому місці. «За» свердловину підняли руки близько десяти чоловік з понад півсотні присутніх. Відтак, навіть не запитавши хто «проти», Маркушин під невдоволені вигуки учасників зібрання поспішив видати: «Половина «за», половина «проти». Явно злукавив постійний учасник лічильної комісії сесій Ірпіньради.

Вечірні дискусії довкола підземної припинила інша вода, яка полилася з хмар зверху. До слова, делегація «Водоканалу» зникла з місця з першими крапельками дощу. Продовженню пристрасних водяних дискусій поклала край злива. Вочевидь, це знаково. Так само, як нинішньому штучному протистоянню в суспільстві покладе зміна нинішньої влади.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: