#

Депутати від ОПЗЖ захопили ставок на Обухівщині (ФОТО)

15.07.2021 17:10
Депутати від ОПЗЖ захопили ставок на Обухівщині (ФОТО)
Фото з місця події

У селі Красне Перше Обухівського району депутати від ОПЗЖ Павло Павленко та Григорій Мамка захопили ставок на Обухівщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням "Булава".

У статті розповідається, що Григорій Мамка, який розпочав свою кар’єру у структурах МВС ще у 1994 році як звичайний патрульний постової служби міліції, а наразі народний депутат України 9-го скликання від ОПЗЖ, разом із Павлом Павленком перетворили великий ставок на річці Красна у власне внутрішнє озеро. Також зауважується, що майже всі землі, які вільні від селянських городів вже перебувають у власності дружини Григорія Мамки та її бізнес-партнера Павленка

Зазначається, що Григорій Мамка в останніх двох своїх деклараціях вказує про оренду земельної ділянки та будинку площею 178,9 квадратні метри в селі Красне Перше під Обуховом по вулиці Шевченка. Власником цієї землі та будинку є бізнес-партнер дружини нардепа Павленко Павло. Мамка вказує оренду лише одного будинку, хоч на території маєтку розташовано кілька будівель і окремий ставочок. Та жодної інформації Григорій Мамка у своїх деклараціях про ціну, яку він сплачує за оренду такої власності не надає. Хоча, відповідно до ринкових пропозицій, оренда недобудови у селі Красне Перше становить  2 тисячі доларів на місяць.

У статті говориться:

Наталя Мамка у 2013 році стала власницею відразу трьох ділянок на узбережжі ставка. Ділянка розміром в 1,99 гектара була надана Наталі для ведення особистого сільгоспвиробництва, а ще дві ділянки, розміром по 0,99 гектара кожна, надано їй для садівництва. Сад на цих гектарах так і не зацвів, натомість виникло кілька будиночків і господарських будівель для розміщення охочих відпочити за риболовлею. Ще одна ділянка узбережжя розміром 0,99 гектара, яка розміщена між землями Наталі, належить Павлу Павленку.

Також зазначається, що саме в селі Красне Перше знаходиться кілька об’єктів власності скандального столичного забудовника Анатолія Войцехівського. Більше того, на території села зареєстроване аграрне виробництво Войцехівського ТОВ “Агропромислове підприємство "Красне" по розведенню свиней. А на іншому кінці ставка, який уподобала родина Мамки, розкинувся величезний готельно-ресторанний комплекс "Натураліст". За описом цей комплекс має свої конюшні і п’ять зариблених озер. Нині цей комплекс у підвішеному стані, адже Войцехівський "у бігах" і заочно арештований.

Нагадаємо, що 1 липня громадяни України можуть легально купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: