#

Депутатка Ірпінської міської ради заявила про погрози від Артема Гуріна (ДОКУМЕНТ)

23.04.2024 10:04
Депутатка Ірпінської міської ради заявила про погрози від Артема Гуріна (ДОКУМЕНТ)
Євгенія Антонюк

Депутатка Ірпінської міської ради Євгенія Антонюк заявила про погрози від депутата Артема Гуріна 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Євгенії Антонюк у соцмережі "Facebook".

Вона заявила, що Гурін погрожував фізичною розправою її чоловіку через висвітлення інформації про виплати родині Гуріна за місцевою програмою “Турбота”:

Учора ввечері, 21 квітня, депутат Ірпінської міської ради Артем Гурін зателефонував моєму чоловіку та  прямо  погрожував фізичною розправою йому  та створенням проблем моїй родині за мою позицію, висловлену в соціальній мережі facebook, щодо правомірності нарахувань Артему Гуріну та його близьким родичам за місцевою програмою “Турбота” понад 300 000 грн.

Євгенія Антонюк додала, що усвідомлюючи відповідальність за подану нею інформацію, вона написала та зареєструвала  заяву до поліції щодо вчинення злочину Артемом Гуріним та притягнення його до кримінальної відповідальності.

За  відкриті  погрози та наміри їх реалізувати потрібно нести відповідальність. І не має значення депутат ти, член легендарного своїми перемогами ДФТГ, людина, яка рятувала і вивозила людей. Жодне з перерахованого не дає права погрожувати фізичною  розправою  нікому ні за жодних умов.
Моя заява до поліції написана мною без жодного політичного наміру чи тиску, з метою захисту членів моєї родини та мене особисто.
Знаючи манеру спілкування і поведінки свого колеги, я реального вважаю, що  озвучені погрози  Гурін може втілити,

- написала депутатка у мережі "Facebook".

Сам Гурін свою вину не визнає:

Дійсно, я зателефонував чоловіку Євгенії, щоб поговорити як чоловік з чоловіком. Мови про залякування та якусь розправу, про яку так зараз старанно розписано в фейсбуці, в сторону Жені і тим більше їх сім'ї не йшлося взагалі. 

Нагадаємо, що родина та близькі знайомі депутата Ірпінської міської ради від партії "Батьківщина" Артема Гуріна отримали у 2022 році з міської програми "Турбота" 590 000 грн, як малозахищені. Це відбувалося у період з травня 2022 по січень 2023 року.

За цією програмою "Турбота" виплачується матеріальна допомога на поховання, на лікування, у звʼязку зі скрутним матеріальним становищем.

Також нещодавно анонімні джерела передали "Моїй Київщині" договори купівлі - продажу земельних ділянок у м. ІрпіньЗа даними наших джерел, Артем Гурін (хоча формально - батько Віктор Гурін) продавав не просто земельні ділянки, а будинки (таунхауси та дуплекси). Така схема продажу наче “лише землі” дозволяє мінімізувати оподаткування. За словами джерел, Гурін відпрацьовує скандальні питання забудовника Пікулика. Він допомагає скупити приватний сектор, щоб потім "пропхати" його під зміну цільового призначення землі на будівництво і обслуговування багатоквартирного будинку. І це не нова схема: раніше саме Гурін супроводжував скупку землі із забудовником Пікуликом на вул. Соборній і вул. Тищенка. Як розповідають "Мої Київщині", це вдалося зробити, зокрема, завдяки церковним зв’язкам депутата.

Також сім’я Гуріна є власниками двох будинків на вулицях Матросова 1-б і Матросова 1-в (біля ЖК "Янтарний") в Ірпені. Також Гуріним належить аптека “Пігулочка” на вулиці Соборній.

Родина також має розташований поруч меблевий салон, у якому працює мати Артема Ольга. До речі, меблевий імовірно використовувала Ірпінська міська рада аби “прогнати” через нього меблі для школи, дитячих садочків чи самої міськради. Точних даних у наших джерел немає, але вони припускають, що всі ці приміщення оформлені на підставних людей. Головними у такій схемі батьки виходять Гуріна, а він ніби занадто молодий й недосвідчений для подібних речей.

Нагадаємо, що мер Ірпеня Олександр Маркушин став фігурантом кримінальних проваджень.


Читати "Моя Київщина" у Telegram