#

Депутатка Василевська-Смаглюк: "Нам треба навчитися жити у воєнний час, коли є постійна загроза"

01.05.2022 17:10
Депутатка Василевська-Смаглюк: "Нам треба навчитися жити у воєнний час, коли є постійна загроза"
Ольга Василевська-Смаглюк

Народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк в інтерв’ю "Цензор.НЕТ" розповіла, що Київщині обо’язково треба бути готовій до будь-якої загрози

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Цензор.НЕТ".

Депутатка відповіла на запитання щодо того, чи спробує росія ще раз піти на спробу захоплення Києва:

Я для себе зрозуміла одне: нам треба навчитися жити у воєнний час, коли є постійна загроза. Прийдуть вони – не прийдуть, не знаю. Поки що до нас постійно "прилітає". І я так розумію, вони не зупиняться і все одно будуть бомбардувати.
Друге: ми – прикордонна область, Іванків і Полісся межує з білоруссю, і обов’язково треба бути готовими там до будь-якої загрози знову. Тому з цим треба навчитися жити, як з подібним живуть в Ізраїлі. Не можна ще раз допустити ситуацію, що ми виявимось непідготовленими.

Далі Ольга Василевська-Смаглюк розповіла, що за два тижні до початку повномасштабного вторгнення вона зверталася до прем’єр-міністра з приводу так званих навчань росії і білорусі шляхом перекидання понтонного моста через річку Прип’ять. Тоді, депутатка наголосила, що це загроза вторгнення, проте, реакції не отримала:

У результаті ніхто нічого не почув і, власне, не захистив Чорнобильську зону і ЧАЕС. Результат ми бачили. Тому зараз не підготуватися до цього з усіх боків – і військового, й гуманітарного – не можна. Дай Боже, щоб вони не прийшли вдруге на Київщину, але ми маємо бути готовими до всього.

Також Василевська-Смаглюк наголосила, що мешканці не можуть відчувати себе у безпеці через постійну загрозу з боку мародерів та ДРГ на лінії з Чорнобилем.

Нагадаємо, що у визволених населених пунктах Київщини почалися ремонти будівель

Читати "Моя Київщина" у Facebook