#

Дезінформаційні дописи в соцмережах про події в Бучі популярніші за правду

22.04.2022 15:40
Дезінформаційні дописи в соцмережах про події в Бучі популярніші за правду
Фото з мережі інтернет

Інститут стратегічного діалогу провів дослідження та встановив, що Facebook-дописи із дезінформацією про звірства в Бучі більш популярні, ніж правда

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Радіо Свобода".    

Дослідники проаналізували по десять найпопулярніших Facebook-дописів у яких згадується Буча в період з 30 березня по 6 квітня у 20 країнах.

Аналіз показав, що найбільш охоче люди поширювати пости, які ставлять під сумнів докази російських злочинів у місті. У Словаччині 7 із 10 найбільш поширених дописів мали прокремлівські наративи, а в Австрії та Чехії половина містила прокремлівську пропаганду.

У дописах із дезінформацією автори ставлять під сумнів часові межі звірств та припускають, що жертви насправді були вбиті українською армією як покарання за "підтримку" російської армії.

Дослідники встановили, що 55 дописів, які поширюють кремлівські наративи, стали значно більш популярними в мережі ніж ті, які не ставлять під сумнів провину росіян.

55 публікацій мали загалом 208 416 поширень, тоді як решта 145 публікацій мали 172 063 поширень.

Нагадаємо, що поліція розслідує майже 2,5 тисяч кримінальних проваджень за фактами злочинів російських військових, вчинених на тимчасово захоплених ними територіях Київської області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram