#

ДІАМ видала дозволи ЖК на Київщині: хто їх отримав

25.12.2021 14:00
ДІАМ видала дозволи ЖК на Київщині: хто їх отримав
Фото з мережі інтернет

Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) видала дозволи та сертифікати на ЖК на Київщині, однак не всім

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Нерухомі".

Минулого тижня забудовники масово намагалися ввести в експлуатацію недобудовані житлові комплекси, бажаючи встигнути до кінця року.

Хто отримав дозволи на будівництво: 

  • Нове будівництво. ЖК на вул. Кургузова, 1-б у Вишгороді Київської області. Дозвіл надано на будівництво 9-поверхового житлового будинку на 312 квартир.
  • Продовження будівництва. ЖК "Затишний квартал" на просп. Героїв Небесної Сотні в селі Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області. Дозволом передбачено будівництво чотирьох житлових будинків.
  • Продовження будівництва. ЖК Millennium State від R-Building на вул. Івана Кожедуба, 3-А у Бучі Київської області.
  • Продовження будівництва. ЖК ATRIA CITY. TEREMKY від Альтіс-Девелопмент на вул. Одеське шосе, 6 в смт Чабани Київської області (СС3). Будинок №№ 3-5, секції №№ 1-3, корпус 1-9.

Відмова у видачі дозволу:

  • ЖК "Сімейний" від "Відважних" на вул. Шевченка в смт Димер у Вишгородському районі Київської області. Підстави для відмови: не подано коригування проєктної документації у зв’язку з внесенням змін до містобудівних умов та обмежень, які не відповідають підставам для проєктування, визначеним у завданні на проєктування багатоквартирного житлового будинку від 5 лютого 2020 року.

Введення в експлуатацію:

  • ЖК "Чайка" від "Омокс" в с. Чайки Бучанського району Київської області (I черга, XI п. к, етап 1, 142-квартирний житловий будинок із вбудовано-прибудованими магазинами). 16 грудня в експлуатацію введено житловий будинок на вул. Лобановського, 30-б. Затримка у введенні – 2 роки.

Відмовлено у прийнятті до експлуатації:

  • ЖК "Піонерський квартал 2" від "Доброград" на вул. Машинобудівників, 16 в смт Чабани Бучанського району Київської області.

Підстави для відмови: відсутні газові котли та лічильники; відсутні датчики (сигналізатори загазованості); не завершені роботи з благоустрою; не забезпечена інклюзивність для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення, а саме: відсутні пандуси, тактильні елементи та смуги напрями руху, паркувальні місця.

  • ЖК "Покровський" на вул. Свято-Покровська, 73-Б/8 в смт Гостомель Київської області. Відмова надана на житловий будинок №8 (73-Б/8).

Підстави для відмови: відсутній гараж, який мав бути прибудований до будинку; не надано проєкт будівництва стадії робоча документація та проєкт організації будівництва; не надано відповідних журналів; не надано жодного з актів монтажу, встановлення, випробування, прийняття та готовності інженерних мереж по об’єкту будівництва; незавершені роботи з благоустрою території; посадових осіб ДІАМ не було допущено до огляду безпосередньо самого об’єкта будівництва; не виконано комплекс робіт доступності об’єкта для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

  • ЖК "Стожари" від EuroCity Development в с. Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області.

Підстави для відмови: не в повному обсязі виконано будівельні роботи, передбачені ДБН В. 2.2-40:2018 "Інклюзивність будівель і споруд"; на об’єкті не завершено електромонтажні роботи; не працюють ліфти та не надані документи, що підтверджують прийняття ліфтового обладнання.

  • ЖК "Софія Резіденс" від "Мартинов" в с. Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області. Надано 5 відмов по житловим будинкам за адресами: пр. Мартинова 20, 22, 26, 28, 30.

Загальні підстави для відмов: благоустрій внутрішньобудинкового простору не відповідає генеральному плану та експертному звіту: в проєктній документації зазначено майданчик для ігор дітей дошкільного і молодшого шкільного віку, майданчик для відпочинку дорослого населення, майданчик для заняття фізкультурою, майданчик для господарських цілей, а за результатами огляду встановлено влаштування місць для паркування автомобілів; відсутні датчики загазованості у квартирах; відсутнє насосне обладнання госпитного водопостачання на цокольному поверсі; не влаштовані пандуси згідно генеральному плану; тривають будівельні роботи тощо.

  • ЖК "Мюллер Хаус" від BD Holding на вул. Соборна, 119 в селі Петропавлівська Борщагівка Бучанського району Київської області.

Підстави для відмови: відсутні акти технічного прийняття зовнішнього водопроводу, зовнішньої каналізації, силового електрообладнання, підключення будинку до трансформаторної підстанції і забезпечення постійного електропостачання.

Нагадаємо, що Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) надала забудовникам дозволи на будівництво та сертифікати готовності на житлові комплекси.

Читати "Моя Київщина" у Telegram