#

Дід-тіктокер обізвав урядовців придурками (ВІДЕО)

29.11.2021 12:00
Дід-тіктокер обізвав урядовців придурками (ВІДЕО)
Скріншот відео з TikTok

У популярній соцмережі TikTok дід-блогер опублікував відео, у якому порівняв ціни на олію в Україні та Європі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Підслухано Україна" у TikTok.

У 2021 році різко зросли ціни на соняшникову олію. Про це блогер заявив у своєму відео, яке у соцмережах набрало більш як мільйон переглядів і майже 70000 людей поділилося цією новиною. Цифри вражають! Інтерес людей до відео говорить про те, що це питання замовчується українськими ЗМІ. 

Як дослідив автор, ціна на олію зросла на 80% у порівнянні із 2020 роком і є дорожчою ніж у країнах ЄС. І це не вкладається у жодну логіку, адже з урахуванням вартості транспортування цей продукт там мав би коштувати дорожче, аніж в У країні. Так у Німеччині літр олії коштує менше двох євро, натомість в Україні ціна набагато вища.

Як зазначають в міністерстві, ціни на олію не підлягають державному регулюванню і визначаються суб’єктами господарювання самостійно. Серед основних чинників називають скорочення у 2020 році обсягів виробництва соняшнику на 14,3% (із 15,3 млн тонн до 13,1 млн тонн) та зростання цін на внутрішньому ринку на олієсировину. Проте блогер вважає, що це є результатом недолугої роботи уряду, та навіть назвав урядовців "придурками".

Як стало відомо, цим відео між собою активно діляться деякі депутати Верховної ради та погоджуються із позицією діда-тіктокера.

Переглянути відео можна за покликанням: https://www.tiktok.com/@pidsluhano/video/7033408265287470342?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1.

Нагадаємо, що Київська облдержадміністрація розробила збалансований проєкт обласного бюджету, що враховуватиме негативний вплив карантинних обмежень на економіку області.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: