#

КОДА розробила проєкт облбюджету для розвитку Київщини з урахуванням епідемічної ситуації

26.11.2021 21:35
КОДА розробила проєкт облбюджету для розвитку Київщини з урахуванням епідемічної ситуації
Фото з мережі Інтернет

Учора, 25 листопада, Київська облдержадміністрація розробила збалансований проєкт обласного бюджету, що враховуватиме негативний вплив карантинних обмежень на економіку області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

Проєкт було схвалено розпорядженням голови КОДА Василя Володіна та разом із відповідними матеріалами направлено на розгляд Київській облраді. Подальша робота з документом відбудеться у профільних комісіях облради.

Василь Володін прокоментував:

Коронавірус продовжує вносити свої корективи у роботу всіх сфер. Тож нашим ключовим завданням залишається збалансований розвиток Київщини. Ця робота вимагає комплексного підходу, адже підтримувати потрібно паралельно різні галузі – і медичну, і спортивну, і освітню, і інфраструктурну. На це потрібні ресурси, тож під час розробки проєкту обласного бюджету всі ці моменти були враховані.

У повідомлені зазначено, що  проєкт обласного бюджету  вперше був розроблений із урахуванням інструментів бюджетного планування на середньострокову перспективу, а саме відповідно до схваленого Прогнозу обласного бюджету Київської області на 2022-2024 рік, який складено на основі Бюджетної декларації на 2022-2024 року. Таке рішення сприятиме ефективному досягненню цілей державної політики.

Пріоритетно ресурси бюджету будуть спрямовані на забезпечення якісного рівня освіти, фінансування системи охорони здоров’я, забезпечення ефективної роботи обласної системи соціального захисту, розвиток фізичної культури і спорту, культури та мистецтв та розвиток інфраструктури.

Нагадаємо, що Василь Володін закликав жителів Київщини вшанувати пам'ять жертв голодомору.

Читати "Моя Київщина" у Facebook