#

Директора держпідприємства в зоні відчуження судитимуть за розтрату бюджетних коштів

01.04.2021 17:30
Директора держпідприємства в зоні відчуження судитимуть за розтрату бюджетних коштів
Фото з мережі інтернет

За розтрату в понад 222 тис грн бюджетних коштів судитимуть директора державного підприємства в зоні відчуження

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням сторінку "Київська обласна прокуратура" у Facebook.

Обласною прокуратурою затверджено та скеровано до Іванківського районного суду Київської області обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно директора державного підприємства, який з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовим становищем, вчинив розтрату бюджетних коштів у великих розмірах (ч.4 ст.191 КК України).

Встановлено, що директор державного підприємства, будучи посадовою особою, уклав угоду з одним із ДП на загальну суму майже пів мільйона гривень.

Достовірно знаючи, що видатки на заробітну плату працівникам підприємства були передбаченні в кошторисах по власних коштах, директор підписав акти прийняття-передачі виконаних робіт за вказаним договором на суму понад 222 тис грн. Таким чином він здійснив подвійне нарахування заробітної плати працівникам, що призвело до розтрати бюджетних коштів у розмірі, що у 250 і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Нагадаємо, що Київська обласна прокуратура через суд вимагає повернути державі землі лісогосподарського призначення, площею 1,5 га та вартістю понад 26 мільйонів гривень.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: