#

Директорка ірпінської школи отримала державні нагороди Азербайджану

04.02.2022 13:40
Директорка ірпінської школи отримала державні нагороди Азербайджану
Фото з місця події

Учора, 3 лютого, місто Ірпінь  відвідала делегація Азербайджанської Республіки на чолі з послом цієї держави в Україні Ельмірою Ахундовою

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Ірпінської міської ради.

Делегація разом із Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним, його заступниками й керівником Бучанської райдержадміністрації Миколою Ляшенком поклали квіти до пам’ятника академіку Заріфі Алієвій - видатній вченій-офтальмологині, матері Президента Азербайджану Ільхама Алієва.  

Після цього гості прибули в Ірпінську спеціалізовану загальноосвітню школу №12, яка носить ім’я Заріфи Алієвої, та відвідали музей, присвячений видатній азербайджанці.

 Сьогодні Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ельміра Ахундова особисто вручила директорці Ірпінської школи ім. Заріфи Алієвої №12 Валентині Антоненко, її заступниці Юлії Крилач та вчительці-організаторці Аллі Чумак державні нагороди Азербайджану - орден "Дружба" та медалі "Прогрес".

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин сказав:

Пишаюся нашими педагогами! І пишаюся тісним партнерством нашої громади із народом Азербайджану! Наша співпраця – це не лише слова чи формальності, це справжня дружба, за якою стоять підтримка, розуміння і чимало спільних проєктів! Дякую Надзвичайному та Повноважному Послу Ельмірі Ахундовій, представникам Посольства та високоповажним гостям із Баку за таку увагу до Ірпінської громади та теплі слова, висловлені на її адресу! Принагідно дякую за системну роботу по налагодженню співпраці між Азербайджаном та Україною Другу Ірпеня голові "Об’єднаної діаспори азербайджанців України" Хікмету Джавадову.

Ельміра Ахундова висловила своє захоплення Ірпенем:

Дуже затишно, тепло, з парку (імені Заріфи Алієвої) йти не хотілося – такий він чудовий, школа прекрасна, місто чудове! Усіх вам благ, процвітання, миру й здоров’я! Я вас дуже люблю!

Для гостей у школі був організований концерт, у якому, зокрема взяли участь голова Азербайджанського культурного центру імені Мусліма Магомаєва, народний артист України Гурбан Аббасов, українська співачка, акторка й телеведуча Наталія Кудряшова та учні навчального закладу.

Нагадаємо, що жителі Ірпеня взяли участь в екологічній акції і виготовили годівнички для птахів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: