#

Дівчинці з Фастова терміново потрібно 146 тис євро на порятунок (ФОТО)

02.03.2020 15:35
Дівчинці з Фастова терміново потрібно 146 тис євро на порятунок (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Відомо, що півторарічна Софійка з Фастова потребує термінової дороговартісної операції за кордоном, адже в малечі не працює печінка через важку вроджену патологію

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на відеосюжет "ТСН".

На жаль, дівчинка народилася з перекрученими й майже відсутніми жовчними протоками й без жовчного міхура. Уже в три місяці маленька Софійка пережила першу операцію, проте вона не допомогла. У півтора року ситуація сильно загострилася. У животі дівчинки почала набиратися рідина та утворилася пупкова грижа. Через біль дівчинка не може довго сидіти та не вміє ходити. Ледь не щодня в Софійки температура. Наразі її печінка працює тільки за допомогою підтримувальної терапії. Варто зазначити, що в МОЗ дівчинка стоїть на обліку тих, хто потребує лікування за кордоном. Проте, лікарі наголошують на терміновому хірургічному втручанні, тому часу на очікування Софійка не має. Відомо, що батько Софійки загинув, а така сума для мами дівчинки є просто захмарною.

"Печінка зараз у цирозі. Важка стадія. У дівчинки залишилося мінімально часу", - говорить завідувачка відділення дитячої міської лікарні місті Боярка Лілія Качкан.

Допомогти дівчинці готові в Білорусі та Італії. Однак, пошуки донора в Білорусі можуть тривати близько півроку, тоді як в Італії обіцяють оперувати якнайшвидше.

"У Білорусі операція вартуватиме 132 тис євро. Італія прислала рахунок на 146 тисяч євро. Це тільки операція. Без перельоту і проживання", - повідомляє тітка Софійки Олеся Степанюк.

Просимо допомогти всіх небайдужих.

5168757407373606 - мати Софійки.

Нагадаємо, що в селі Кожанка Фастівського районі поліція затримала чоловіка, який вкрав електроінструменти в місцевої жительки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: