#

До 100-річчя розстрілу Григорія Чупринки в Броварах проведуть наукову конференцію

27.08.2021 16:00
До 100-річчя розстрілу Григорія Чупринки в Броварах проведуть наукову конференцію
Афіша

 Завтра, 28-го серпня, у Броварах відбудеться наукова конференція до 100-річчя від дня розстрілу поета та борця за незалежність України Григорія Чупринки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Трибуну-Бровари".

Куратор зустрічі з істориками та краєзнавцями України – Марія Овдієнко – лауреат багатьох премій, співавторка і авторка краєзнавчих книжок із історії сіл Броварського та Бориспільського районів, член Національної спілки краєзнавців України.

Григорій Чупринка – поет, військовий та політичний діяч, борець за народовладдя на теренах Української Республіки та її самостійність. Його розстріляли чекісти 28-го серпня 1921 року за підготовку антирадянського повстання на Правобережжі.

На зустрічі, яка відбудеться 28-го серпня о 12:00 у КІП "ТепЛиця" (бульв. Незалежності, 4), присутні дізнаються про життєвий шлях борця, революційні події 1905-го року під його керівництвом. На зустрічі звучатимуть вірші Григорія Чупринки та лауреатів премії його імені.

Вхід вільний, але з попередньою реєстрацією за посиланням.

Нагадаємо, що виконком Броварської міськради схвалив демонтаж 20 сітілайтів ФОП "Мельник С.Б" через закінчення договору оренди ще у 2019 році.

Читати "Моя Київщина" у Telegram