#

До 50-ої річниці з заснування міста Прип'ять відбудеться мистецька акція

30.01.2020 16:50
До 50-ої річниці з заснування міста Прип'ять відбудеться мистецька акція
Місто Прип'ять

Незабаром, 4 лютого 2020 року, на центральній площі міста Прип'ять наживо зіграють музиканти, виконавши імпровізації з використанням віртуального "звукового музею" PRIPYAT Pianos

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ДАЗВ Зона Відчуження"

Організатори повідомляють, робота над проєктом тривала сім років. Ця акція - своєрідний спосіб розповісти про Чорнобильську трагедію шляхом мистецтва, повернути покинутим музичним інструментам "голос"На центральній площі міста виступатимуть піаністи Лесик Якимчук, Поль Солонар, а також композитор, автор проєкту PRIPYAT Pianos Володимир Савін. Попри те, що після Чорнобильської аварії більшість не вірила у відродження міста, організатори запевняють, що Прип'ять сьогодні отримує нові сенси буття. Хай уже не як місто енергетиків, але як осередок натхнення та мистецтва.

Також нагадаємо, що у Прип'яті вперше з моменту аварії на Чорнобильській АЕС встановили новорічну ялинку.

Довідково: 

PRIPYAT Pianos — віртуальний "звуковий музей", у якому зібрано звучання 20 піаніно з Прип'яті, що залишилися у місті після аварії. Акція - спільний проєкт МГО "Центр ПРИП’ЯТЬ.ком", Державного підприємства "ЦОТІЗ", Національного музею "Чорнобиль", арт-проєкту ARTEFACT, продюсерського центру ARTCOMB Ірини Ніколаєнко та Strix Instruments, LLC, за підтримки Державного агентства України з управління зоною відчуження та Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: