#

До боротьби з вогнем у Чорнобильській зоні залучили Збройні Сили (ФОТО, ВІДЕО)

20.04.2020 09:11
До боротьби з вогнем у Чорнобильській зоні залучили Збройні Сили (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

Станом на сьогодні, 20 квітня, у зоні відчуження пожежники невпинно працюють на локалізацією пожеж у чотирьох осередках займання, до гасіння вогню залучили вісім шляхопрокладачів Збройних Сил України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ГУ ДСНС України в Київській області.

Наразі основні зусилля ДСНС спрямовані на локалізацію чотирьох осередків займання у селах Корогод, Розсоха, Крива Гора та Рудьки –  Буряківка. Там і досі спостерігається тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників в осередках пройдених вогнем.

Відомо, що для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково вісім шляхопрокладачів Збройних Сил України. Інженерною технікою створено 405 км мінералізованих смуг.

Варто зауважити, що загрози об’єкту Укриття, сховищу радіаційних відходів та іншим критичним об’єктам Зони відчуження немає.

Радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,012 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год, м. Чорнобиль – 0,021 мР/год., на КДП Дитятки 0,02 мР/год. при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год.).  

До гасіння пожеж залучено 1322 чоловік та 292 одиниць техніки, в тому числі три вертольоти.

Нагадаємо, що в соціальних мережах активізувалися шахраї, які під виглядом працівників ДСНС збирають кошти на ліквідацію пожеж у зоні відчуження.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: