#

До новоствореної Київської агломерації увійшло 19 громад

09.10.2019 13:30
До новоствореної Київської агломерації увійшло 19 громад
Фото з місця події

Сьогодні, 9 жовтня, мер Києва Віталій Кличко та представники 19 громад прилеглих до столиці населених пунктів ухвалили рішення про створення асоціації "Київська агломерація" та затвердили її статут

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

Представники ще 30 громад, що планують приєднатися до асоціації, теж узяли участь у перших установчих зборах. Про це повідомляє прес-служба столичного голови.

Як зазначив Кличко, якого обрали головою "Київської агломерації", процес створення асоціації тривав майже два роки. За цей час провели чимало консультацій із міськими, селищними та сільськими головами, радами територіальних громад Київської області.

"Нагадаю, на початку цього процесу ми мали підтримку тільки кількох громад. Інші ж не бачили тоді підстав для створення асоціації. Але нам, усім разом, вдалося знайти порозуміння щодо сприйняття міської агломерації — як асоціації — та її переваг для всіх громад. Головним принципом створення асоціації стали рівноправні партнерські умови", - сказав він.

Також нагадаємо, що підбито підсумки чергового вимірювання індексу публічності інституцій місцевого самоврядування, з якими організатори цього дослідження з Громадянської мережі "ОПОРА" нещодавно ознайомили журналістів на прес-конференції в інформаційній агенції "УНІАН".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: