#

До поліції Київщини під час другого туру виборів надійшло 21 повідомлення щодо ймовірних порушень

16.11.2020 08:31
До поліції Київщини під час другого туру виборів надійшло 21 повідомлення щодо ймовірних порушень
Статистика порушень

Працівники поліції за знищення виборчого бюлетеня склали один адміністративний протокол, а щодо організації "каруселі" у місті Українка відкрили кримінальне провадження та уже затримали зловмисника

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу поліції Київської області.

На спецлінію 102 телефонували та повідомляли про порушення представники громадянської мережі "ОПОРА", спостерігачі, небайдужі громадяни. Окрім цього інформацію про порушення працівники поліції моніторили мережу Інтернет.

На одній з виборчих дільниць міста Українка поліцейські задокументували  правопорушення адміністративного характеру: там громадянин сфотографував свій бюлетень, після чого порвав його.

Відносно порушника поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 212-23 (Пошкодження, приховування, знищення свого виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі або винесення його за межі приміщення для голосування) Кодексу України про адміністративне правопорушення. Стаття передбачає накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомляла "Моя Київщина", на Обухівщині поліція затримала порушника – 36-річного чоловіка за організацію "каруселі" під час другого туру виборів. Наразі чоловік затриманий у порядку ст. 208 КПК України і знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. 

Чоловік навмисно виготовив підроблені бюлетені щоб використати їх у день повторного голосування виборів на посаду міського голови міста Українка.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 158-3 (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: