#

До Васильківської ЦРЛ завітала з робочим візитом голова ВО "Батьківщина" (ФОТО)

01.04.2021 15:35
До Васильківської ЦРЛ завітала з робочим візитом голова ВО "Батьківщина" (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 1 квітня, голова ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко здійснила  робочий візит до Васильківської ЦРЛ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Народна депутатка прибула до медустанови на запрошення керівництва Васильківської ОТГ та працівників лікарні, які повідомили про низку проблем. Найперше, чого прагнуть медики – надання лікарні статусу опорної, що гарантуватиме державну підтримку, адже коштом місцевого бюджету покрити потреби закладу наразі вкрай складно.

Зокрема медиків турбувало питання, чи залишиться з 1 квітня 2021 року доплата медпрацівникам, яка діяла у минулому році. Також медики цікавилися щодо забезпечення ЦРЛ киснем. Лідерка "Батьківщини" вислухала лікарів та відповіла на їх питання, додатково зазначивши, що першоджерело цієї проблеми криється у запровадженій минулою владою медичній реформі, яка не гарантує людям медичну допомогу, а лікарям гідної оплати та умов праці.

Усі ці складнощі – штучні, а не справжні. Якби влада діяла ефективно, цих проблем не було б. Наша команда внесла до парламенту спеціальний законопроєкт, який ґрунтується на найкращому світовому досвіді та передбачає запровадження в Україні страхової медицини. Вона гарантуватиме галузі охорони здоров’я у чотири рази більше фінансування, а це – і зарплати, і ліки, і умови для лікування, – запевнила Юлія Тимошенко.

Нардепка відмітила, що лікарі Васильківської ЦРЛ тримають лікарню на найвищому рівні і роблять все можливе, щоб пацієнти отримували необхідну допомогу. Вона пообіцяла, що команда "Батьківщини" зробить все можливе, аби донести інформацію про ситуацію до міністра охорони здоров’я та переконати його невідкладно розв’язувати ці проблеми.

Нагадаємо, що нещодавно у Києві померла від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією COVID -19 Діана Родікова, мама багатодітної родини з Київщини.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: