#

До Василькова завітав головний санітарний лікар України

17.04.2020 08:18
До Василькова завітав головний санітарний лікар України
Фото з місця події

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко приїхав до Василькова, щоб перевірити, чи забезпечені медики Василькова засобами захисту, та дізнатись стан справ у медичних закладах міста

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

У Василькові майже ніхто не знав про приїзд Ляшка, тож навіть у реєстратурі Васильківської лікарні не впізнали. Коли Віктор Ляшко повідомив, що має симптоми зараження коронавірусом, проте не місцевий і підписаної декларації з сімейним лікарем не має, працівники реєстратури направили його в тимчасовий кабінет інфекційного контролю №109 для експрес-тестування.

Потім головний санітарний лікар відвідав доросле й дитяче інфекційні відділення Васильківської ЦРЛ, Васильківський районний центр первинної медико-санітарної допомоги, пункт базування мобільних бригад, що перепрофільований із бригад невідкладної медичної допомоги, а також відділення екстреної швидкої допомоги.

Читайте також: Чого насамперед боятися під час пандемії?

У ході зустрічі були підняті питання фінансування Васильківського району у випадку продовження карантину, виплати обіцяних зарплат медикам, як вирішувати питання лікування не місцевих пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, які наразі лікуються у Васильківській лікарні.

Віктор Ляшко повідомив, що держава збирається фінансово допомагати районам, однак наразі є певні, відомі йому, бюрократичні перепони (у тому числі блокування певними органами закупівель). Також, за його словами, на державному рівні вирішується питання виплати обіцяних окладів медикам.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Наприкінці візиту пообіцяв, що вже завтра Васильківський район отримає препарат «Плаквеніл» для лікування COVID-19, якого й досі немає в лікарні, хоча ще два тижні тому МОЗ повідомляло про відправку препарату в регіони України.

Також нагадаємо, що станом на 9:00 17 квітня у Київській області 253 лабораторно підтверджений випадок COVID-19.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: