#

Добровольці й волонтери Білої Церкви активно долучились до допомоги населенню Херсонщини (ФОТО)

17.06.2023 11:40
Добровольці й волонтери Білої Церкви активно долучились до допомоги населенню Херсонщини (ФОТО)
Фото з місця події

7 червня, на наступний день після підриву російськими терористами Каховської ГЕС, представники добровольчого формування Білоцерківської громади (ДФТГ) №3 на чолі з добровольцем Павлом Велігорським та разом з волонтерами ГО "Волонтерського штабу ТРО" в кількості 20 людей вирушили на допомогу населенню Херсона

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Вони взяли з собою все необхідне для евакуації населення: човни, жилети, генератор. А також повезли велику кількість питної води, продукти харчування, засоби гігієни, одяг, дитячі та дорослі памперси, дитяче харчування, постільну білизну, рушники, пледи, подушки, ковдри і багато інших речей першої необхідності.

Упродовж п’яти днів добровольці евакуювали місцевих жителів та домашніх тварин. Потім перші виявили ініціативу розвозити гуманітарну допомогу  з Херсону в довколишні села та містечка на човнах. Адже багато хто з місцевих мешканців не хоче виїздити зі своїх домівок, звісно, якщо вони ще не повністю затоплені. Відтак саме такій категорії громадян потрібно привезти продукти харчування, засоби гігієни, сухі речі, медикаменти тощо. Вийти з дому за продуктами самостійно вони не можуть. Довозили необхідні речі човнами, а там, де вода спала, - автівками. У тому числі доводилося виконувати цю роботу в тих населених пунктах, які перебувають під постійними обстрілами окупантами.

Варто зазначити, що білоцерківці активно долучилися до допомоги. На заклик відгукнулося чимало місцевих підприємців, волонтерів, трудових колективів, релігійних громад. Кожен допомагає, чим може. Таким чином, вдалося закрити саме ті потреби населення у постраждалому регіоні, про які заявляли місцеві мешканці. За ці десять днів для жителів Херсонщини та Миколаївщини від Волонтерського штабу ТРО вже тричі виїздив гуманітарний вантаж, завезли понад 15 тон вантажу, зокрема: ліхтарі, гумові чоботи, корм для тварин, батарейки, паливо, одноразовий посуд, засоби гігієни, медикаменти, крупи, куряче м’ясо, олію, макарони, каву, чай, згущене та сухе молоко, печиво, їжу швидкого приготування, хлібці, сухарі, солодощі тощо.

Представники ДФТГ-3 та Волонтерського штабу ТРО мають намір лишатися в зоні лиха до тих пір, поки потрібна буде допомога. За ініціативи Ольги Нагорної, Світлани Бридні, Татьяни Однорог і Татьяни Голотюк 15 червня команда волонтерів у складі 9 осіб із ГО "Волонтерського штабу ТРО" долучилася до гуманітарної підтримки в Херсонській та Миколаївській областях. 

Нагадаємо, що у Білій Церкві проведуть дослідження щодо перепоховання останків німецьких військових та полонених часів Другої світової війни.


Читати "Моя Київщина" у Telegram