#

Доходи місцевих бюджетів Київщини зросли на майже мільярд гривень

13.06.2018 13:21
Доходи місцевих бюджетів Київщини зросли на майже мільярд гривень

Згідно інформації Державної фіскальної служби України у Київській області, за майже півроку, доходи до місцевих бюджетів регіону зросли на майже один мільйон гривень

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ДФС у Київській області. 

«З початку 2018 року до місцевих бюджетів від платників податків Київської області надійшло 4,5 мільярда гривень. Зважаючи на цей показник, доходи місцевих бюджетів зросли на чверть у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У гривневому еквіваленті це майже на 904 мільйони більше за суму, перераховану на потреби територіальних громад торік», - повідомив очільник податкової служби регіону Олексій Кавилін.

Зокрема, він підкреслив, що більшу частку у надходженнях до місцевих скарбниць складає податок на доходи фізичних осіб із сумою у 2,8 млрд. грн. із темпом росту до відповідного періоду 2017 року у 130% та додатковою сумою  у 658 мільйонів гривень.

Від плати за землю перераховано  476  млн. грн., що на 11,2 мільйони більше за надходження того самого періоду минулого року.  На 32% або 178 мільйонів гривень збільшилася сума сплаченого єдиного податку і загалом складає 730,3 млн. грн. 

Окремо Олексій Кавилін підкреслив значне зростання у сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За наданою ним інформацією, сплата цього виду податку зросла на 69% у порівнянні з відповідним періодом 2017 року і складає 116 мільйонів гривень із додатковою сумою надходжень у 47,3 млн. грн. Значимо збільшилася сума сплати транспортного податку – майже 8 мільйонів гривень із темпом росту до 2017 року у 71% та сумою додаткових надходжень  у 3,3 млн. грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: