#

Доктор права зі Словаччини більше року допомагає біженцям з Київщини (ФОТО)

27.04.2023 08:50
Доктор права зі Словаччини більше року допомагає біженцям з Київщини (ФОТО)
Йозеф Затько

Як стало відомо журналістам МК, Доктор права, Член Міжнародної асоціації журналістів та Член міжнародної поліцейської асоціації зі Словаччини Йозеф Затько  (Jozef Zaťko) уже більше року допомагає українським біженцям від війни на території Словаччини.

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

За цей час він особисто посприяв у прибутті, розселенні, реєстрації та працевлаштуванні більш ніж 200 сім’ям з України, серед яких 35 сімей з Київщини. Багато з них були гостинно прийняті у рідному місті Йозефа – чудовому курорті з термальними лікувальними джерелами Підгайська. У найскладніші перші місяці після повномасштабного вторгнення, Йозеф приймав сім’ї з дітьми навіть у себе вдома, а також домовлявся з муніципалітетами та приватними готелями про поселення та харчування Українців, а також організовував доставку всього необхідного для комфортного проживання та адаптації.

Йозеф Затько повідомив:

Я багато років співпрацюю з українськими експертами, політиками та науковими установами. У мене багато друзів в Україні і я не зміг бути осторонь у такий складний для українців час. З перших днів війни був цілодобово на зв’язку та допомагав усім, хто звертався. Словаччина дуже гостинна для українців, хоч і не сама багата серед європейських країн, але у перші місяці після 24 лютого ми зробили все, що було потрібно у важкий час дружньому народу. Ми намагались максимально допомогти жінкам та дітям пережити важкий момент вимушеного переїзду та адаптуватись на новому місці.

Йозеф Затько (Jozef Zaťko), Доктор права-JUDr, Dr.h.c. mult. PhD, MBA, LLM, Honor. Prof. Mult, Словацька Республіка:

  • Президент Європейського інституту безперервної освіти (EIDV, www.eidv.eu);
  • Засновник Східноєвропейської агенції розвитку (EEDA, www.eeda.sk);
  • Президент та засновник Асоціації піротехніків Словаччини;
  • Президент міжнародної організації по боротьбі з організованою злочинність та тероризмом;
  • Співзасновник Громадської організації «Україно-Словацький центр співпраці» спільно з Львівським університетом бізнесу та права   (Україна, Львів);
  • Член міжнародної поліцейської асоціації (IPA);
  • Радник в Незалежному аналітичному центрі геополітичних досліджень «БОРИСФЕН ІНТЕЛ» імені Віктора Гвоздя.
  • Член Словацького синдикату журналістів (посвідчення Press-006391;
  • Член Міжнародної асоціації журналістів, (посвідчення Press-SK – 2210 (Брюссель); Засновник фірми «EUROELITE GROUPE, s.r.o.»;
  • Директор консультаційного центру Львівського університету бізнесу та права у Словаччині.
  • Засновник наукового журналу «European Science» (Europska veda).
  • Член редакційних рад наукових журналів.
  • Має 28-річний досвід роботи в органах безпеки Словаччини.

Міжнародна діяльність Йозефа Затько та його організацій відзначена Міністерством культури України, Міністерством соціальної політики, Національною академією прокуратури України, Організацією юристів Львівської області, Вибухотехнічною службою Національною поліцією України, Митрополитом Києва Августином, відзнаки за організацію проекту "Шлях за мир в Україні" від Єпископа Скальсько-Жовківської Української Греко-Католицької церкви Михайла Колтуна та Князя Ярослава – представника організації "Релігійний добродійний центр "Харитас" Української Греко-Католицької церкви, представниками багатьох інших поважних державних та недержавних закладів та організацій України тощо.

Співорганізатор та гарант багатьох міжнародних конференцій в Україні, Словаччині, Польщі, Литві. Партнер у освітніх та наукових проєктах закладів вищої освіти України на основі договорів про співпрацю. За продуктивну співпрацю нагороджений численими відзнаками, грамотами та подяками.

Читати "Моя Київщина" у Telegram